RECEPT: Spicy chocolademelk

Een echt winters drankje dat stiekem in alle seizoenen lekker is!

Wat heb je nodig?
chocolademelk
  • 1 kop melk (liefst rauwe, biologische volle melk)
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 1 tl kokosbloesemsuiker, honing of een andere zoetstof (meer of minder naar smaak)
  • 1/2 kaneelstokje (Ceylon) of 1 kardemompeul
  • 1 stukje gedroogde lombokpeper (Spaanse peper)
  • Volle slagroom
  • Snufje cacaopoeder
  • Snufje cayennepeper
Aan de slag!

Verwarm de melk met de kaneel/kardemom en de lombokpeper. Lombokpeper werkt bloeddrukverlagend en ontstekingsremmend en is een fijne aanvulling bij griep en verkoudheid. Voeg de kokosbloesemsuiker en het cacaopoeder toe. Klop ondertussen de slagroom, eventueel ook met een beetje kokosbloesemsuiker. Dien de chocolademelk heet op met een dot slagroom en een snufje cacaopoeder en cayennepeper on top. Smullen maar!

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *