Soms wil je gewoon iets lekkers… iets gruwelijk lekkers… Voor die momenten is dit recept een fantastisch idee!

Wat heb je nodig?

  • 150 g fijngehakte pure chocolade met een hoog cacaogehalte (<70%)
  • 80 g slagroom
  • Zeste van 1 kleine sinaasappel
  • Een half Kaneelstokje
  • 1 Kardemompeul (gekneusd)
  • 1/4 tl chilivlokken of een mespuntje chilipoeder
  • Een mespuntje Keltisch zeezout
  • Rauwe cacaopoeder om te paneren

Aan de slag!

Verwarm de slagroom samen met de sinaasappelzeste, het Kaneelstokje, de Kardemompeul, de chilivlokken en het zout op een zacht vuur tot tegen de kook aan. Houd je niet van spicy? Laat dan de chilivlokken weg! Haal de pan van het vuur en stort het mengsel door een zeef – om de kruiden eruit te zeven – over de fijngehakte chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en het mengsel (dit heet ganache) glanzend en glad is. Lukt het niet om de chocolade op deze manier volledig te laten smelten? Verwarm de kom dan even au bain-marie. Giet het mengsel in een bakvorm of schaal bekleed met bakpapier en laat het opstijven in de koelkast. Neem de ganache uit de koelkast, laat even op temperatuur komen en snijd in blokjes of rol er balletjes van. Paneer ze met rauwe cacaopoeder. Lekker bij kruidenthee of koffie!