Bij spijsverteringsproblemen kunnen bittere kruiden ervoor zorgen dat je maag en darmen weer wat rustiger worden. Een lekkere manier om bitterstoffen binnen te krijgen is het drinken van een kruidenbittertje.

Wat heb je nodig?

  • 500 ml wodka van ongeveer 40%  Kruidenbitter
  • 2 el Salie
  • 2 el Lavendelbloemen
  • 1 tl Kalmoeswortel
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil (biologisch!)
  • 1 tl Kardemompeulen
  • 1 tl Zoethout
  • 1/2 tl Engelwortel
  • 1/2 Kaneelstokje (Ceylon)
  • 3 el kokosbloesemsuiker of rietsuiker
  • Glazen pot (vb. weckpot)

Aan de slag!

Kneus de Kalmoeswortel, Kardemompeulen, Zoethout, Engelwortel en Kaneel in een vijzel. Stop de gekneusde kruiden samen met de overige kruiden in de glazen pot. Voeg de suiker toe en giet de alcohol over het kruidenmengsel. Sluit de pot en laat de kruiden ongeveer 6 weken trekken. Schud de pot af en toe, zodat alle smaken vrij komen. Zeef na zes weken de kruiden uit de alcohol. Je kunt hiervoor een koffiefilter of kaasdoek gebruiken. Giet de kruidenbitter in een mooi flesje en drink een klein glaasje voor of na de maaltijd.

Als je geen liefhebber bent van kruidenbitter, dan kan je een meer geconcentreerde versie maken, waarvan je een paar druppels in een glas water doet. De concentreerde versie maak je op dezelfde manier, met dezelfde hoeveelheid kruiden, maar met slechts 250 ml wodka. Bottel de kruidenbitter na het afzeven in een druppelflesje met pipet, zodat je 10-20 druppels in een glas water kunt innemen, voor of na de maaltijd.

De kruidenbitter is minstens 5 jaar houdbaar.

Meer weten over bitterstoffen en de spijsvertering? Kijk dan hier.

Deel dit op
  • 3
    Gedeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *