De smaak van dit heerlijke ontbijt is zoet en delicaat. De rozenblaadjes voegen een licht bloemige smaak toe die perfect samen gaat met het zoete van de honing/siroop en het friszure van het rozenbottelpoeder. Met een beetje chocolade erbij creëer je een echte love blend en een ideaal liefdesontbijt.

Wat heb je nodig?

  • 200 g havermout
  • 50 g kokosrasp
  • 30 g rozenbottelpoeder (of vlierbespoeder)
  • 25 g gedroogde rozenblaadjes
  • ½ tl Keltisch zeezout
  • 50 g chocoladedruppels
  • 25 g honing, dadel- of agavesiroop
  • 25 g gesmolten kokosolie
  • ½ tl vanillepoeder

 

Aan de slag!

Mix de havermout, kokosrasp, 20 g rozenbottelpoeder, rozenblaadjes en zout in een kom. Mix in een andere kom de gesmolten kokosolie, honing of siroop en vanillepoeder. Voeg de stroperige massa bij de eerste kom en roer tot alles goed gemengd is. Dit is het makkelijkst met de hand. Bak het gedurende een klein uur op 135°C. Roer het elk kwartier goed door met een spatel. Strooi het overgebleven rozenbottelpoeder over de mix en voeg eventueel nog wat rozenblaadjes toe. Laat het helemaal afkoelen en voeg ten slotte de chocoladedruppels bij de mix. Lekker met schijfjes banaan, bessen, noten, zaden en wat (amandel)melk. Nomnomnom.

Deel dit op
  • 6
    Gedeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *