Wafels zijn op zichzelf al een lekkernij, maar je kunt er een aparte, kruidige twist aan geven door er Bijvoet en Rode Klaver aan toe te voegen, twee zomerkruiden. Het onderstaande recept neemt Oud-Hollands wafeldeeg als uitgangspunt, maar je kunt als basis ook je eigen wafeldeeg gebruiken. Een echte Wilde Wafel!

Wat heb je nodig?Wafels

  • 250 g tarwemeel
  • 15 g verse gist of 7 g droge gist
  • Een snuf zout
  • 1 tl kokosbloesemsuiker of honing
  • 165 ml volle (rauwe) melk
  • 165 ml water
  • 3 eieren
  • 100 g gesmolten roomboter
  • Zeste van 1/2 citroen
  • Een klein handje fijngesneden bladeren van Bijvoet
  • 10 fijngesneden bloemen van Rode Klaver

Aan de slag!

Giet de melk in een pannetje en verwarm tot het lauw is. Los de gist met de suiker of honing op in de lauwe melk. Doe het zout in een kom en zeef het tarwemeel er overheen. Giet het gistmengsel erbij en roer het goed door elkaar. Voeg de eieren, het water, de gesmolten boter en de zeste toe en roer tot je een homogeen beslag hebt. Voeg de Bijvoet en Rode Klaver toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het beslag een uur afgedekt rusten op een warme plek. Maak de wafels door steeds een pollepel beslag in het geoliede wafelijzer te gieten en laat rustig bakken tot ze goudbruin en gaar zijn. Lekker met verse aardbeien, slagroom of chocoladesaus, maar ook als bijgerecht bij een vleesgerecht zijn ze niet te versmaden.

Meer informatie over Bijvoet? Kijk dan hier.

Deel dit op
  • 1
    Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *