Gastdocent

Je kunt me inhuren als docent voor gastlessen en practica bij universiteiten, hogescholen en andere onderwijsinstellingen. Wageningen Universiteit zet Scent & Spice bijvoorbeeld in om invulling te geven aan cursusonderdelen van de leerstoel Ethnobotany en aan Leiden Universiteit heb ik lesgegeven binnen het vak The Science of Cooking. Hieronder staat een videoverslag van één van deze activiteiten. Er zijn echter nog heel wat andere mogelijkheden te bedenken, want planten worden in talrijke vakgebieden gebruikt. Denk aan: lessen over natuurlijke cosmetica bij opleidingen voor schoonheidsspecialisten of cursussen over kruidengebruik bij hotelscholen en horecaopleidingen. The sky is the limit.

Co-creator

Ik sta open voor samenwerking op het vlak van planten, duurzaamheid, creativiteit en levenskunst, waarbij we samen meer zijn dan de som der delen. Eén en één is drie, of vier. Het idee is elkaar te versterken, waardoor we nog beter onze missie kunnen uitdragen. Ben jij een creatieve duizendpoot, levenskunstenaar of dromenvanger die samen met mij creatieve en innovatieve ideeën de wereld in wil dromen? Heb jij een yoga- of coachpraktijk waarin je retraites organiseert waarbij kruiden een mooie aanvulling zijn op het aanbod? Beheer je een duurzaamheidsplatform en zoek je naar innovatieve strategieën en samenwerkingen? Organiseer jij evenementen die wel wat "spice" kunnen gebruiken? Dan kunnen we samen "magic" maken!

Spreker

Je kunt me inschakelen als spreker op evenementen. Denk aan thema’s zoals kruidengebruik, etnobotanie, levenskunst, dromen verwezenlijken of duurzaamheid. Daarnaast kan je me boeken als verteller van kruidige (historische) verhalen op vertelfestivals of evenementen. Hieronder zie je een korte impressie van een lezing die ik in mei 2019 gaf in de Hortus Botanicus van Amsterdam, over Planten en hun Special Effects. Het kan voor een klein of groot publiek. Ik maak overal een feestje van!

Schrijver

Ik ben een verhalenverteller. Een seriewoordenaar en woordkunstenaar die verhalen aan elkaar rijgt op papier. Je kunt me inhuren voor het schrijven van schriftelijke bijdrages, columns, blogs of artikelen voor maandbladen, kranten, online magazines en andere media. Ik heb een verhalende stijl met een korreltje magisch-realisme, een snufje wetenschap, een theelepel geschiedenis en een flinke scheut couleur locale. Ik lever ijzersterke inhoud, in verhalen die je aan het papier gekluisterd houden.

Consultant

Ben je op zoek naar adviseurs voor een groene denktank? Wil je een aparte visie op een duurzaamheidsvraagstuk of over natuurbeheer of -beleving? Wil je een onderzoek uitgevoerd hebben waarin planten een rol spelen? Ook dan kan je bij Scent & Spice terecht! Ik werk als consultant, adviseur en onderzoeker in het bedrijfsleven of in overheidsinstellingen in thema’s zoals specerijen en natuurlijke ingrediënten voor cosmetica, medicijnen en voeding, duurzaamheid, landschap, natuurbeleving, etc.

Neem vrijblijvend contact op om de voorwaarden te bespreken of een offerte aan te vragen.