Nathalie Ghequiere

Ik ben net helemaal door je cursus Making sense(s) of herbs heen. Goed voor een samenvattend meeneem-boekje van zo’n 110 pagina’s en een cursus ‘basisdocumenten’ die hier bijna wekelijks als een soort naslagwerk uit de kast wordt gehaald bij ingevingen of hersenspinsels. Er nu mee ‘klaar’ zijn, zou dan ook een geweldig understatement zijn – er is alleen maar een pak enthousiasme aangewakkerd en vooral heel veel ‘goesting’ om er verder mee aan de slag te gaan. Er is een bestelling harsen onderweg en pigmenten van allerlei slag, geïnspireerd op jouw recepten en inhoud maar met een eigen twist. Dat worden mijn eerste concrete experimenten dit jaar en ik kan niet wachten om er in te vliegen.

Hoe meer cursussen ik volg, hoe meer alles in mekaar past. Heerlijk hoe ingenieus complex en tegelijk ook heel logisch de plantenwereld in mekaar zit. En vooral ook: het stopt eigenlijk nooit. Dat is een geweldige geruststelling als je erdoor gebeten bent.

Ik kijk geweldig uit naar onze ontmoeting in mei. Naar jou als inspiratiebron en naar gelijkgestemden om van gedachten te wisselen want ook die verbinding heeft vaak alleen maar een magisch effect.

Dankjewel om al dat moois te willen delen. Het is een pareltje en ik ben heel erg dankbaar dat ik ervan mocht en nog steeds mag meegenieten.

Nathalie Ghequiere - Herboriste en plan-t-trekker bij Nathurel

Cissi Driessen

Eind november 2020 heb ik deelgenomen aan de workshopcombi Natuurlijke Deodorant, Dagcrème en Gezichtsserum. De hoofdreden om deel te nemen was het (levens-)verhaal van Nele als etnobotanica in het tijdschrift Happinez, dat mij enorm aansprak. Vooral haar verblijf tussen oervolken was een trigger: dit vórmt iemand en alleen daarom al vond ik het interessant haar te ontmoeten, haar beweegredenen te kennen en van haar kennis te leren. Haar filosofie – genieten van en geluk vinden in eenvoud en het kleine, duurzaam omgaan met de natuur en levenskunst in het algemeen met de natuur als leidraad – is ook mijn persoonlijke credo.

Nele vertelt met enthousiasme en passie over haar drijfveren. De workshop heb ik ervaren als heel compleet: de prachtige locatie in de natuur, het overheerlijke zelfgemaakte gebak (de sinaasappel-cranberrycake is inmiddels een bestseller thuis), het uitwisselen van ervaringen met interessante medecursisten, de fijne workshopruimte en in de pauze een luchtje scheppen in de natuur. Uiteraard was het zelf maken van de producten het allerbelangrijkst. De grootste ontdekking was toch wel: natuurcosmetica is heel eenvoudig en snel zelf te maken! Zonder ellenlange trits aan (schadelijke) ingrediënten. De achtergrondinformatie die je tussendoor van Nele krijgt, is bijzonder en waardevol. Ik ben met een zeer voldaan gevoel naar huis gegaan, en met een aantal zelfgemaakte, gebruiksklare producten! Het was een totaalbeleving, en daarbij is Nele gewoon een hartelijk en fijn persoon. Dank je wel voor deze inspirerende dag!

Cissi Driessen - Tolk-vertaler en kunstenares bij Taupe Studio

Anya van der Linden

Dat je de cursus met veel liefde en inzet gemaakt hebt, is goed te zien. Ik geniet er enorm van. Op alle fronten. De theoretische stukken, maar zeker ook alle praktische toepassingen en alle recepten die je geeft. Ik zou willen dat ik niet hoefde te werken. Dan kon ik er de hele dag mee bezig zijn.

En wat een berg werk heb je in de cursus gestopt. Waanzinnig! Ik vind het fijn dat je een combi theorie en praktijk aanbiedt. Het leukst vind ik de recepten, om alles te maken. Maar dat het ondersteund wordt door theorie vind ik ook super prettig. Ik houd er van om te begrijpen wat ik doe.

De aanvullende opdrachten vind ik erg leuk bedacht. Omdat ze best wat tijd kosten, doe ik ze niet allemaal even trouw, maar ik vind het leuk om steeds weer vanuit een andere invalshoek met planten bezig te zijn.

De vertaalslag is hier in huis goed te zien. Mijn aanrecht staat vol potten en flessen en bij een aantal leveranciers kennen ze mijn naam intussen ook wel. Momenteel staan er een paar oliemaceraten in mijn droogoven. Er zijn zo’n drie verschillende likeuren in wording en een fire cider. Ik heb meerdere lippenbalsems en een gezichtsreiniger gemaakt (deze zijn hier thuis enthousiast ontvangen). Ik ga ook proberen dagcrème en serum te maken. En zo zijn er nog veeeeeel meer dingen die ik wil maken. Mijn hoofd duizelt er af en toe van.

De praktijkdagen vind ik super gezellig en heel inspirerend. En dank je wel ook voor de fantastische verzorging van deze dagen, met al het lekkere eten en drinken.

Anya van der Linden - Natuurvoedingsadviseur bij Spices and Plants

Ceyda Bergman-Yildiz

Echt een aanrader, deze cursus! Nele is een topper! Het is een feestje deze cursus met de praktijkdagen te volgen. Ik zou hem zo weer overdoen (…denkt met weemoed terug). En ik ben helemaal enthousiast over de heerlijkheden en smeersels die ik heb gemaakt onder begeleiding van Nele. En vandaag, bijvoorbeeld, was ik op zoek naar een specifiek recept dat we gemaakt hadden en ik even niet terug kon vinden. Eén appje naar Nele en binnen een paar minuten had ze het recept gemaild! Ik schreef toch al: echt een topper. Je moet altijd zelf onderzoek doen, nooit zo maar iets aannemen. Dus ik zou zeggen: schrijf je in en ervaar het!

Ceyda Bergman-Yildiz - Eigenaar Take Care of Yourself

Angelien Beek Geitenbeek

Als medewerker bij een biologisch kruiden- en specerijenbedrijf dacht ik al best wat te weten over kruiden. Ik zocht verdieping toen ik aan de cursus begon en díe heb ik gevonden! Door de cursus van Nele ben ik zoveel gaan leren over de werkzaamheid, toepassingen en wat je allemaal in je eigen omgeving kunt vinden. Het is verslavend en ik wil steeds meer weten. Dus, voor iedereen die twijfelt of je er nog genoeg uithaalt, doen!

Angelien Beek Geitenbeek - Accountmanager bij Organic Flavour Company BV

Wilma Kieft

Ik heb de twee workshops Dagcrème en Gezichtsserum en Natuurlijke Deodorant van Scent & Spice meegedaan. Ik ben echt súper enthousiast over de producten! De deoroller is heerlijk verfrissend. Geen angst dat ik gedurende de dag alweer het gevoel heb dat ik bezweet ruik. En het fijne is dat er geen schadelijke ingrediënten in zitten.

Het serum gebruik ik ‘s avonds voordat ik de crème op mijn gezicht smeer. Dit serum hydrateert en houdt de huid soepel. Ik heb er ingrediënten aan toegevoegd die mijn mooie, rode blosjes op de wangen onder controle houden.

De dagcrème is ook te gebruiken als nachtcrème. Dit is een hele fijne en rijke crème die snel in de huid trekt, waardoor mijn huid altijd zacht aanvoelt. Waar eerder mijn gezicht altijd trekkerig en droog aanvoelde na de nacht, is deze nu zacht en soepel. En dat al na twee weken!

Deze workshop is voor mijn praktijk ook nog eens heel waardevol geweest, omdat ik met het recept van de crème de komende periode ga experimenteren om een mooie basiscrème te maken voor voeten en handen. Naast andere producten die al in mijn assortiment zitten, is dit een prachtige aanvulling op de lijn van mijn zelfgemaakte producten. Deze basiscrème kan ik per persoon ter plekke aanvullen met essentiële olie aangepast op de persoon. Ieder zijn/haar eigen crème naar behoefte! Ik ga me zeker niet vervelen de komende periode!

Wilma Kieft - Eigenaar Wilma Kieft Voetverzorging

Constance Melissen

Jouw cursus is met heel veel liefde gemaakt en dat merk ik aan alles: van de fotografie waar de liefde vanaf spat tot de uitgebreide uitleg overal bij.  Maar ook van de lekkere dingen die je maakt voor een cursusdag en waarvan je de recepten met ons deelt. Ik vind het heerlijk om er te zijn. Het enige wat jammer is, is dat er maar 4 cursusdagen zijn.

De Zoomsessies met de computer zijn niet aan mij besteed: mijn computeruitrusting is net niet goed genoeg. Wel vind ik het fijn om later de opname te kunnen terugzien.

Wat ik leuk vind, is dat ik in eigen tempo door het cursusmateriaal struin. De ene keer weer even op zoek hoe ik de pesto ook alweer moest maken, tot het opzoeken waar ik bepaalde materialen kan kopen, tot de uitleg hoe ik een bereiding kan maken. Er gaat wel een wereld voor mij open. Wat is de natuur toch prachtig!

Ik ben veel dingen aan het uitproberen. Daarnaast lees ik ook andere boeken waar alles net op een ander manier beschreven wordt en wat mij blij maakt omdat ik ineens snap wat er staat. En dat komt echt omdat jij het heel duidelijk hebt uitgelegd!

Constance Melissen

Hilma van Rozendaal

In al die jaren dat ik overal mijn kruidenkennis heb opgedaan, heb ik het zó nog niet meegemaakt. Chapeau!! Het is een genot om met de lesstof bezig te zijn, en een lekkere afwisseling met die opdrachten en vragen erbij. Je hebt een afwisselend en interessant programma in elkaar gezet. Als je al langer met kruiden bezig bent, en je wil niet een volledige 3 of 4-jarige herboristenopleiding doen, (ik heb een basisopleiding van 2 jaar gedaan) is het lastig om een cursus te vinden waar diepgang in zit.

De cosmetische kant heeft op dit moment de grootste aantrekkingskracht op mij. Het uitzoeken welke producen bij een bepaald type huid horen, wat de mogelijkheden zijn aan oliën, wat ik als toevoeging kan gebruiken. Ik ben combinaties aan het uitproberen, geuren en hun werking aan het ontdekken. Ik wil graag mijn eigen draai aan recepten geven en gebruik jouw recepten als handvat. Vrienden en bekenden (het liefst met een aandoening zoals eczeem, psoriasis, reumatische klachten, extreem droge huid door chemo, o.i.d.) ben ik aan het laten meegenieten van wat ik maak, in ruil voor feedback over wat ze van de producten vinden. Ik heb tot nu toe verzachtende bodyboters, diverse soorten zeep, lipbalsems en dagcrème gemaakt.

De info over de effectiviteit van plantenstoffen vind ik razend interessant, en helpt me heel goed bij mijn culinaire recepten. Daarvoor kies ik nu bij de bereiding veel bewuster voor een water- of vetoplossing, om optimaal van de gezondheidsbevorderende inhoudsstoffen gebruik te kunnen maken. Het geeft verdieping aan mijn eigen culinaire creaties.

De zoomsessies vind ik fijn om mee te doen. Je belicht telkens goede onderwerpen, passend bij de kruiden, als extra service bij de cursus.

De praktijkdagen vind ik geweldig, dat doe ik het allerliefste! Je bent heel gestructureerd. Daar ben ik wel een beetje jaloers op. Je legt duidelijk uit wat en waarom we producten maken. En je doet zo je best om ook nog eens lekkere koeken en eten klaar te maken. Kortom, je bent een wijze, geweldig hartelijke vrouw! Het is ontzettend veel wat je aanbiedt in je lessen, en machtig interessant voor mij. Ga gerust zo door, het voelt als een warm bad om les van jou te krijgen!!

Hilma van Rozendaal - Eigenaar Hilma's Keuken

Margot Messina

Ik heb de kruidige variant van de cursus Making sense(s) of herbs gevolgd in het voorjaar van 2020, tijdens de Corona-crisis. Ik ben een beginneling, maar het onderwerp heeft me jarenlang gefascineerd. Ik had geen idee waar ik een opleiding moest volgen en mijn eerste opleiding is die van jou. Ik begrijp nu waarom slijm- en bitterstoffen belangrijk zijn, wat eten met je lichaam doet en welke impact planten hebben op lichaam en geest. Ik ben eigenlijk nog verliefder geworden op bloemen en planten, omdat het dus echt de ware alchemisten zijn! Kortom, ik ben bewuster geworden.

Mijn vader, die in België woont is, een wandelende apotheek. Zoals je weet, strooien ze in België met pillen rond alsof het snoepjes zijn. Hij heeft allerlei kwaaltjes: van hielspoor tot slijtage aan wervels (waardoor hij veel pijn heeft) en hij is hartpatiënt. Hij heeft daar een hele reeks pillen voor en loopt regelmatig bij de dokter en de pijnpoli. Nu, en dankzij de opleiding en inhoud, heeft hij geen last meer van kloven en eelt door een zalf die ik gemaakt heb. De hielspoor is verdwenen. De pijn aan zijn wervels is flink afgenomen door het inzetten van propolistintuur. Hij had een jeukende hoofdhuid met korsten en dat is nu weg, omdat ik een mengeling heb gemaakt van rozemarijn en natuurazijn. Zelf gebruik ik geen conditioner meer en heb in eeuwen niet zo’n mooie krullen gehad. Muggenbeten verdwijnen als sneeuw voor de zon met de zelfgemaakte vogelmuurzalf. En er komt nog veel meer, want ik wil nog heel veel maken met de informatie en recepten uit de cursus: culinair, verzorgend, medicinaal.

Ik ben nu in staat te beoordelen of een recept wat ik tegenkom klopt. Ik zie wanneer er slechte of gevaarlijke informatie wordt gegeven in FB-groepen. Je inspireert. Je hebt een flinke dosis met humor. Ik vind het jammer dat de cursus afgelopen is, want ik had nog veel meer van je willen leren. Wat er ook op jouw pad komt, blijf altijd jezelf. Je bent een mooi en uniek mens. Je geeft niet alleen lesstof, maar ook een stukje van jezelf, van je eigen energie. Ik ben blij dat we elkaar getroffen hebben op het pad.

PS.: eigenlijk plant jij zaadjes bij mensen!

Margot Messina - Kruidenliefhebber

Thea Kamerbeek

Ik heb de cursus Making sense(s) of herbs van september 2019 gevolgd. Super cursus! Heel veel goede en leerzame, maar ook wetenschappelijk onderbouwde lesstof en informatie. Didactisch heel goed samengesteld/opgeschreven. Duidelijke filmpjes. Culinair verrukkelijke recepten. Maar ook goede recepten medicinaal, verzorgend en cosmetisch. Leerzame zoomsessies waar je je vragen kwijt kunt. Fijne leerzame praktijkdagen. Doordat theorie online is, studeren wanneer het je uitkomt. Zoveel informatie dat je “kruidenkriebels” en kruidencreativiteit flink geprikkeld worden. Wat ik het fijne vond, was dat je naast “wildpluk” en verse kruiden ook uitgebreid aan de slag kan met gedroogde kruiden (zelf gedroogd of gewoon via internet besteld). Vooral met de lockdown heb ik hier veel plezier van gehad. Mijn kruidenbrein soepel kunnen houden. Ik had al een 3-jarige kruidenopleiding gedaan, maar heb toch echt nog veel bijgeleerd bij/van Nele Odeur.

Thea Kamerbeek - Gepensioneerd / herborist

Marion Oudhoff

Ik heb al aardig wat cursussen gedaan op het vlak van medicinale planten (praktische en online) en doe zelf al heel wat jaren aan wildpluk. Dus ik twijfelde of ik zou meedoen; geen moment spijt van gehad! Ik had gekozen voor de online-herfst-editie. Ik heb nieuwe onderwerpen geleerd, o.a. de inhoudsstoffen zijn me eindelijk wat beter op mijn netvlies gekomen- en nu daar blijven a.u.b.. Ook de cosmetische informatie vond ik een ontdekking.

De leerstof wordt mooi in modules aangeboden. Er zijn leuke, en grappige opdrachten. En wat een prachtige recepten geeft Nele mee. Ik als kookgek heb er inspiratie uit opgedaan.

Een online cursus heeft het risico in zich dat er soms minder interacties zijn dan je zou wensen met mede-cursisten, maar daar ben je dan zelf bij en Nele biedt alle randvoorwaarden aan om een actieve groep te worden.  En Nele zelf is behalve een vakvrouw ook een bijzonder mooi mens. Zo zie je ze niet vaak langskomen. Altijd snelle en positieve terugkoppelingen. Merci Nele, ook uit het verre Frankrijk heb ik genoten van jouw cursus! Hoop je nog eens tegen te komen in dit mooie vakgebied.

Marion Oudhoff - Cuisine d’ Amis, Bourgogne/France

Alex Scholtens

Nele! De verzorging van de Tweedaagse Zomerkruidencursus was top, alsook de inhoud en je presentatie. Door je didactische ervaring en grote chemische kennis was het op vele manieren smullen. Als medicus is er voor mij een wereld opengegaan en door jouw passie is mijn interesse geprikkeld. De crème, zalf en kruidenthee zijn van grote kwaliteit. Kortom veel lof! Bedankt!!

Alex Scholtens - Huisarts

Simone Keulen

Ik wil je bij deze laten weten hoe leuk en fijn ik het vind om met de kennis die ik bij jou heb opgedaan mijn eigen cosmetica te maken. De dagcrème en het serum zijn mijn favoriete beautyproducten (ik heb mijn Nivea-crème de deur uit gedaan) en ook mijn eigengemaakte bodycrème met sinaasappelmaceraat (eigen experiment) is geen match voor het flaconnetje Dove dat ik eerst gebruikte. Mijn huid is zoveel zachter en gezonder (en geen mini-puistjes meer!). Ook de deoroller werkt heel fijn: eindelijk geen jeukende oksels meer. Ik heb recentelijk ook voor mijn schoonouders een crème gemaakt die heel goed werkt tegen de droge benen die je krijgt van steunkousen (met calendulamaceraat van amandelolie en wat cacaoboter met bijenwas). Ook mijn echtgenoot gebruikt nu de deoroller én hij heeft baat bij een hydrolaat van kamille voor zijn rosacea. Ik had dit alles nooit kunnen bedenken zonder jouw workshops! Zo leuk dat ik niet alleen mijzelf, maar ook anderen kan laten profiteren van ‘troepvrije’ cosmetica. En het werkt zelfs beter (zeker wat de rosacea van mijn man betreft) dan de soms prijzige spulletjes uit de drogisterij of apotheek!

Simone Keulen - NLP Mastercoach en trainer Intuïtieve ontwikkeling bij Heel Je Lichaam

Madeleine Kerkhof

Geweldige workshop van een bevlogen vrouw vandaag met Team Kicozo. Wat een passie en kennis, met aandacht voor ons allemaal en leuke praktijkvoorbeelden en natuurlijk ook zelf doen. Aanrader voor iedereen die interesse heeft in planten en plantenstoffen. Dank je wel, Nele!

Madeleine Kerkhof - Eigenaar Kicozo

Nienke Gottenbos

Ik zie jou vliegen met je bedrijf en voor het vuur en de professionaliteit kan ik alleen maar mijn spreekwoordelijke hoed afnemen (ik heb geen petten, vandaar).

Je brengt het geschenk van natuurlijke geuren en geneeskrachtige planten naar de mensen op een heerlijk elegante manier, waardoor je deuren opent die nodig geopend moesten worden ❤️

Nienke Gottenbos - Eigenwijs voedingskundige bij De Groene Vrouw

Steffy Roos du Maine

Ik volgde de cursus Making sense of herbs (live) en de twee daagse voorjaars kruidencursus. Allebei erg geslaagd! Fantastisch mooie natuur op beide locaties en heel veel mooie bereidingen gemaakt. Zoveel leuker en inspirerender dan zelf aan de slag te gaan. En alle kennis van Nele werkt aanstekelijk, dat maakt dat je er zelf ook in wilt duiken en daarbij helpen haar uitgebreide naslagwerken en geschreven cursussen enorm! (En toegegeven, alleen voor de heerlijke lunch zijn de dagen al de moeite waard)

Steffy Roos du Maine - CEO Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

We mochten Arianne interviewen over haar ervaringen met de cursus Making sense(s) of herbs.

Ben je na het bekijken van de video benieuwd geworden naar Vogelmuur of hoe je zelf een effectieve anti-jeukzalf kan maken? Kijk dan eens verder tussen de verschillende recepten en achtergrondartikelen op de pagina Leesvoer.

Arianne Schuurman - Maatschappelijk werker

Daphne Smeets-Pelt

Via de opleiding Vitaliteitscoaching bij het Atma Instituut kwam ik in contact met Nele. Zij verzorgde een lesdag gericht op burnoutklachten en de mogelijkheden die je hebt voor behandeling met voeding en kruiden. Nele begon haar verhaal vanuit haar eigen ervaring en dat was direct pakkend. Vervolgens bleek al snel haar deskundigheid en de kennis die ze heeft op het gebied van producten uit de natuur. Het verhaal dat ze vertelde werd duidelijk ondersteund met overzichtelijke sheets, waardoor ik goed kon aansluiten in kennis en geboeid kon blijven luisteren. Stellingen en praktijkvoorbeelden maakten het ook erg dynamisch. Ze heeft mij enorm getriggerd met dit onderwerp, qua inhoud en de manier waarop zij ermee werkt.

Daphne Smeets-Pelt - Arbeidsfysiotherapeut

Prof. dr. Tinde van Andel

Nele is een enthousiaste, goed georganiseerde, inspirerende professional vol relevante kennis en daarnaast een lief mens. Ze ontwikkelde voor mij twee colleges met bijbehorende practica, namelijk Fytochemie en Plantenextracties voor de Universiteit van Wageningen en Granen en Pseudogranen voor de Universiteit van Leiden. De studenten vonden de combinatie theorie en praktijk erg leerzaam en leuk.

Prof. dr. Tinde van Andel - Extraordinary Professor Ethnobotany

Ida Verstraten

Ik vond de cursus Making Sense(s) of Herbs, de hartige versie, gewoonweg geweldig. Het schriftelijk materiaal zit prachtig in elkaar, zowel inhoudelijk als esthetisch. Ik heb het met veel plezier gelezen en bestudeerd en nu nog, een half jaar na de cursus, lees ik met regelmaat info uit de cursus. De live dagen waren super! Veel waardevolle informatie, gave verhalen, super praktische opdrachten. Ik kan eigenlijk niets voor de geest halen wat ik minder of slecht vond, heb er lang over nagedacht en er was gewoon alleen maar goeds. Lieve meid, superveel succes en voorspoed gewenst en ook veel plezier! Een dikke knuffel voor jou! Dat heb je ronduit verdiend!

De workshop Natuurlijke Deodorant in het Pakhuis was super. Heel uitgebreid, alle ins en outs werden besproken. Leuk dat we verschillende soorten deodorant konden maken. Mijn favoriet is de roller geworden. Thuis maakte ik al mijn eigen deocrème, maar de roller vind ik fijner in gebruik. De hele opzet – zowel de online informatie en de communicatie, als de ochtend zelf – was zeer professioneel en inhoudelijk van hoog niveau. De online leeromgeving heeft een mooie vormgeving en is helder, duidelijk en compleet. Je hebt overal aan gedacht qua materialen en ingrediënten: de hoeveelheid, versheid, presentatie en de uitleg erover. Het was een warm en feestelijk onthaal met drankjes en hapjes! Lekker en authentiek allemaal zelf bereid, top!! Ik kende je supergoede werkwijze al van de cursus Making sense(s) of herbs, maar nu je een eigen prachtlocatie erbij hebt, ga je het helemaal druk krijgen! Ik kom graag weer eens terug!

Ida Verstraten - Directeur bakingsoda.nl

Linda Kwarteng

Ik ben erg geïnteresseerd in Do-It-Yourself (DIY) producten met natuurlijke ingrediënten. Er is veel informatie beschikbaar online, maar niet altijd even betrouwbaar. Op het Internet kwam ik de website van Nele tegen en ik heb vervolgens op 22 maart 2019 de workshop Dagcrème en Gezichtsserum gevolgd. Ik vond het erg leuk en leerzaam. Nele is erg gepassioneerd over haar vak en spreekt vanuit ervaring en kennis. Zij heeft me gemotiveerd om verder te gaan met mijn DIY producten. De workshop is echt een aanrader! Dank je wel, Nele!

Linda Kwarteng - Customer Success Manager

Hedwig Schoots

Met enige aarzeling had ik me opgegeven voor jouw workshop, immers, zelf ben ik herborist en ‘zou het allemaal zelf moeten weten / kunnen uitzoeken’, maar ik heb genoten van de middag, de voorbereiding, de presentatie, achtergrondinformatie. Allemaal fijn om mee te maken, heel tevreden ook over de producten zelf.

En Diana, een van de vrijwilligsters in mijn kruidentuin, vond het vermakelijk om mij n keer ‘op de leerlingstoel’mee te maken. Hou mij maar op de hoogte van toekomstige workshops!

Hedwig Schoots - GRADINKA Kruidentuinen

Suze Latina

De workshop Natuurlijke Deodorant werd op een zonnige zondag gegeven op een prachtige locatie in Renkum, rustig in de natuur. De grootte van de groep was perfect, niet te groot. We werden hartelijk verwelkomd door Nele, en de hele workshop had een professionele, maar ook een huiselijke sfeer. Nele weet erg veel over het onderwerp, staat open voor vragen en voor feedback. Ze nam tijdens de bereidingen echt de tijd om zoveel mogelijk individuele hulp te geven aan iedereen. Ze deelt zoveel informatie met haar deelnemers!

De samenstelling van de deelnemers van de workshop was zeer divers. Zo krijg je ook veel kennis en informatie van anderen, maar ook veel “ervaringsdeskundigen”. Deze workshop lijkt me erg leuk om in groepsverband te volgen, bijvoorbeeld als dagje uit met collega’s.

Verder kan je thuis alles rustig nalezen via de online leeromgeving. Ik ben erg nieuwsgierig geworden en wil zeker andere workshops gaan volgen, vanwege de kwaliteit en deskundigheid van de docente. Zo hoop ik meer toegevoegde waarde te geven aan m’n praktijk als orthomoleculair adviseur.

Suze Latina - Orthomoleculair adviseur

Nanda Klabbers

De cursus heeft mij inspiratie gegeven om meer vanuit de natuur te maken. Het is zeer waardevol te ervaren dat we echt ver van de natuur zijn geraakt en dat dat anders moet. Ik ken Nele als een bevlogen persoon die je graag helpt als er vragen zijn. Ik kom zeker nog eens terug!

Nanda Klabbers - Fotograaf

Mariska Ruissen

Mariska heeft haar ervaringen met de (najaars)kruidencursus op video gezet:

Mariska Ruissen - Business coach

Wilma Verschut

De najaarskruidencursus mogen volgen bij Nele van Scent & Spice. Wat een heerlijke dagen heb ik bij je gehad, echt quality time!

Ik heb best even getwijfeld, qua prijs en ook omdat ik al een aantal kruidenworkshops elders had gevolgd, maar wat een toegevoegde waarde hadden deze dagen! Heel gevarieerd, heerlijk wildcraften met bergen uitleg over planten onderweg en later de heel diverse bereidingen met de zelf geplukte plantendelen maken. Nele is een bron van gedegen en nuchtere kennis, met zeer veel liefde voor haar vak en voor de mensen in de cursus, voor ieder is er persoonlijke aandacht! Daarnaast enorm verwend met alle zelfgemaakte heerlijkheden bij de (kruiden)thee en lunch. Deze cursus is echt een aanrader voor mensen die meer willen leren over o.a. wilde kruiden en hun mogelijkheden! Dank je wel Nele!

Wilma Verschut - Ondernemer

Arthur Pop

Met veel plezier heb ik dit jaar de zomerkruidencursus van Nele Odeur gevolgd. Natuurlijk hoor je heel veel weetjes en informatie, is het gezellig en leer je de natuur op een andere manier waarderen. Maar de grootste aantrekkingskracht is Nele zelf. Ik heb in welke vorm dan ook zelden iemand zo authentiek, passievol en open voor een groep echt háár ding zien doen. Dat alleen al werkt enorm aanstekelijk en deze cursus ook geschikt voor iemand die hier niet dagelijks mee bezig is.

Arthur Pop - Senior Consultant

Heidi Willems

Nele is een vakvrouw, ze vertelt met enorm veel kennis en enthousiasme. De zomerkruidencursus is uitgebreid en gaat ook echt de diepte in. Ook voor mensen die nog niet zoveel basiskennis hebben (zoals ik) is het goed te volgen!

Heidi Willems - Stylist

Wendy van Golde

Dat je van brandnetels thee kon maken wist ik wel, maar verder zag ik deze plant, net als zevenblad, vooral als “onkruid”.

Nu ik de Tweedaagse Voorjaarskruidencursus bij Nele van Scent & Spice gevolgd heb, kijk ik buiten alleen nog maar naar de grond om te zien welke planten ik ga plukken voor een culinaire bereiding of welke ik als grondstof voor een cosmetisch product kan gebruiken.

Nele weet haar kennis over wildplukken met veel enthousiasme en professioneel over te brengen. De cursus is heel praktisch waardoor je de theorie ook beter kan onthouden. En anders heb je altijd nog het uitgebreide naslagwerk wat Nele, net als alle andere facetten van de cursus, met heel veel zorg heeft samengesteld. 

Wendy van Golde - Videomaker

Alice van Lenteren

Nele, dank je voor een hele leuke en leerzame middag! Ik vond het heel interessant om te horen wat sommige planten doen in een gezichtscrème. En heel leuk om zelf een crème te maken. Het is een hele fijne crème! Ik wil nog meer leren over het combineren van etherische oliën. Ik kom graag nog een keer terug voor een andere workshop.

Alice van Lenteren - Docent Engels bij Talenteren

Marijke Altink

Ik heb de workshop dagcrème en gezichtsserum bij Nele gevolgd.
Wat een fijne workshop! Nele heeft een enorme hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van planten/kruiden en de werking daarvan. En nóg leuker: ze vertelt er in geuren en kleuren over!
Na een uitgebreide uitleg over (de werking van) kruiden en oliën en hoe we de crème en het serum moesten maken, gingen we zelf aan de slag.
Het leuke is dat je aan het eind van de workshop met je zelfgemaakte natuurlijke verzorgingsproducten naar huis gaat!
Echt een aanrader voor iedereen die meer wil leren over wat er allemaal mogelijk is met planten en kruiden en bewust of natuurlijk leeft/wil leven.

Marijke Altink - Coach

Monique Rutten

Een superworkshop gehad van Nele van Scent & Spice!
Mijn 40e jaar hier op aard heb ik met mijn dierbaarste vriendinnetjes vandaag gevierd middels een cosmetische workshop, door Nele gegeven.
Nele weet haar uitgebreide kennis goed over te brengen, heeft mooie producten waarmee je mag werken, heerlijke zelfgemaakte theetjes die ze schenkt en een sprankelende persoonlijkheid.
Een dagcrème voor je eigen huidtype met zelf samengestelde geur en een heerlijke scrub zijn het resultaat.
Ik zit nog na te genieten van een heerlijke middag, mijn vriendinnetjes ook. Ik verheug me op meer mooie belevingen die Nele nog allemaal op de markt gaat brengen!

Monique Rutten

Ingrid Bijlmakers

Nele, wat een heerlijk cadeau voor mezelf! Ik geniet volop van allerlei soorten kruidenthee! Zo leuk om combinaties te bedenken en jouw favorietenlijstje is ook echt top. Nooit geweten dat al deze combinaties mogelijk waren, verrassend! I ❤️ it!!

Ja, ik ben fan!! Ik ben nog maar net begonnen met het ontdekken van jouw prachtige producten. Wat een zorg en aandacht en zóveel kennis. Hier worden mensen echt blij van!!

Ingrid Bijlmakers - Gecertificeerd NLP coach

Esther von Faber

De workshop Dagcrème en Gezichtsserum maken was echt in meerdere opzichten superleuk en leerzaam. Nele is heel deskundig op haar vakgebied en legt alles duidelijk uit. Haar enthousiasme voor natuurlijke cosmetica heeft me ook bewust gemaakt van wat ik iedere dag op mijn gezicht smeer.
Het maak-proces van de dagcrème is leuk en heeft mijn ogen geopend voor hoe zo’n crème tot stand komt. Het resultaat is echt een uitstekende crème. De verzorging van de workshop is top: alles is tot in de puntjes verzorgd en het naslagwerk dat je na de workshop ontvangt, is helder en bruikbaar.
Ik ging naar de workshop uit nieuwsgierigheid, maar kijk nu al uit naar een volgende workshop, bijvoorbeeld Natuurlijke Deodorant maken.

Esther von Faber - Loopbaancoach

Ilaria Caputo

Het is alweer even geleden dat ik de workshop bij Nele gevolgd heb, waarbij ik een eigen dagcrème en gezichtsserum mocht maken. De workshop was net op het goede moment! Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe dagcrème, maar ik had er zelf te weinig verstand van. En ik wilde een “meukvrije dagcrème”. Maar wat doe je dan als meukvrije dagcrème wordt beloofd en je ziet alsnog allemaal gekke woorden achterop? Kortom: de workshop was een verademing. Vol met kennis en met een heerlijk romige dagcrème ging ik aan het eind van de middag naar huis. Ik had controle over wat er in mijn crème zat en ik was verrast over de simpelheid. Crèmes en serums zijn hartstikke duur, maar vaak is het een hoop “gebakken lucht” waar je voor betaalt. Het is nu inmiddels ongeveer een maand geleden dat ik de dagcrème maakte en ik merk zichtbaar verschil. Ik smeer vol liefde en plezier ‘s ochtends en ‘s avonds. Het is iedere keer weer een momentje voor mezelf. Mijn poriën zijn minder groot, mijn huid is zachter en voelt gevoed en goed verzorgd. Ik heb al besloten: als mijn dagcrème op is, ga ik gewoon de workshop nog een keer volgen. Deze workshop is een aanrader als je geeft om wat je op je gezicht smeert! Leuk om te doen met een vriendin. Je gaat er absoluut van genieten!

Ilaria Caputo - Marketing Coach