Behoedzaam meng je het Berkensap en het zelfgemaakte Duizendbladhydrolaat bij de Weegbree- en Kamilleolie. De mixer ronkt en je kijkt met spanning naar wat er in de kom gebeurt. In een mum van tijd verandert de brij in een zijdezachte en heerlijk geurende crème. Je glimlacht, zelfvoldaan en opgetogen. Natuurlijk werkt dit. En je weet zelfs waarom! Wie had kunnen denken dat je scheikunde ooit nog leuk zou vinden? Kom maar op met die Citroendeodorant en Dennentoppenazijn. Piece of cake! Over cake gesproken. Rozencake met Kardemomcrumble lijkt je ook verrukkelijk. Dat wordt jouw volgende experiment!

Regelmatig organiseer ik kruidenworkshops voor maxikruiden workshop dagcreme makenmaal 10-12 deelnemers waarin je culinaire, cosmetische of medicinale producten leert maken. Het overzicht van de komende activiteiten staat hier. De workshops zijn niet alleen kennisintensief, maar ook gericht op het verwerven van vaardigheden en het maken van specifieke kruidenbereidingen, zoals crème, likeur, deodorant, kruidenscrub of tinctuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van kruidige Vlierelixir, zijdezachte Duizendbladcrème, ontspannende massageolie met Walnoot en Kleefkruid, geurige Saliezeep of rustgevende Valeriaantinctuur?

Laat je brein en je vingers kraken!

Je maakt kennis met planten en andere natuurlijke ingrediënten en leert ze op ambachtelijke wijze verwerken tot nuttige gebruiksproducten. Inhoudelijk werk ik down-to-earth met chemische inhoudsstoffen van planten. Van daaruit verklaar ik hoe planten werken en waarom ik ze gebruik zoals ik ze gebruik. Je gaat het allemaal zelf doen, met je handen in de kruiden, zodat je voeling krijgt met geuren, kleuren en texturen. Bovendien worden er inzichten geboden om kruiden meer te integreren in je leven met aandacht voor puur genieten, ambachtelijkheid en duurzaamheid.

De workshops hebben een duur van drie uur – tenzij anders aangegeven – en vinden plaats in Hemmen (bij Wageningen). De workshopruimte is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is gratis parkeermogelijkheid voor de deur. De prijs van de kruidenworkshops is afhankelijk van het thema en de ingrediënten die daarbij horen, en is inclusief lesmateriaal, ingrediënten, een uitgebreide digitale informatiebundel en een hapje en drankje. Je gaat altijd naar huis met één of meerdere zelfgemaakte producten.

 

Waarom zou je een kruidenworkshop volgen?

zelf creme maken met kruidenDe workshops voorzien in een behoefte aan ontspanning, ambachtelijkheid, duurzaamheid, zelfvoorziening en creativiteit. Het maakt je bewust van wat je allemaal kunt doen met planten en leert je op een meer respectvolle manier kijken naar je omgeving en naar ambachtelijk gemaakte producten.

Geniet, leer en experimenteer met kruiden!

Door producten zoals kruidenbitter, deodorant, gezichtsserum of dagcrème zelf te maken, weet je precies wat je erin stopt (dus troepvrij), ben je creatief bezig en bespaar je ook nog eens op je maandelijkse uitgaven. Bovendien biedt het ontspanning in een wereld die bol staat van prestatiedruk. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de gezelligheid tijdens de workshop waarin je andere gelijkgestemden ontmoet!

 

Een workshop boeken

Je kunt kunt je opgeven voor één van de geplande workshops, maar je kunt me ook inhuren om een specifieke workshop te organiseren op een dag en plaats naar keuze, bijvoorbeeld als cadeau voor een jarige vriendin, een bedrijfsuitje met collega’s, een vrijgezellenavond of als bijzondere invulling van je evenement of festival. 
 

Neem vrijblijvend contact op

om de voorwaarden te bespreken of een offerte aan te vragen.