Ken je dat knagende, onrustige gevoel? Die onstilbare honger? Honger naar MEER… Niet naar meer spullen en meer succes, maar naar meer vuur, ontspanning, betekenis en bijzonderheid in je leven. Je bent wel gelukkig, maar hebt ook het idee dat het leven aan je voorbij kabbelt of juist aan je voorbij scheurt, zonder tijd om echt te genieten. Je bent op zoek naar nieuwe kennis, maar je wilt ook iets maken met je handen. Je verlangt naar:

 

Iets buitengewoons

Iets spannends

Iets betekenisvols

Iets dat tot de verbeelding spreekt

Iets dat je hersenen laat kraken

Iets dat je kijk op de wereld en het leven verandert

 

DAN ZIT JE GOED!

 

Psssst… Het is duidelijk. Je verlangt naar meer spice in je leven!

Ik geef workshops en cursussen over het gebruik van planten, waarbij kennis over de werking, verwerking en beleving van kruiden centraal staat. De workshops zijn altijd live, terwijl de cursussen zowel online als live kunnen worden gegeven of een combinatie van beide zijn. Inhoudelijk werk ik down-to-earth met chemische inhoudsstoffen van planten. Op basis daarvan leg ik uit waarom planten zo interessant en nuttig zijn. Eeuwenoude tradities worden gecombineerd met wetenschappelijke kennis uit de chemie, farmacologie, etnobotanie, ecologie en voedingsleer. Je maakt kennis met planten en leert ze op ambachtelijke wijze verwerken tot nuttige gebruiksproducten. En dat allemaal in een gezellige sfeer, samen met gelijkgestemden.

 

Workshops

Regelmatig organiseer ik kruidenworkshops voor maximaal 10-12 deelnemers waarin je culinaire, cosmetische of medicinale producten leert maken, zoals dagcrème en gezichtsserum of natuurlijke deodorant. De workshops hebben een duur van drie uur – tenzij anders aangegeven – en vinden plaats in Hemmen (vlakbij Wageningen). Het is ook mogelijk om een op maat gemaakte workshop te boeken op een locatie naar keuze. Neem daarvoor contact met me op. Kijk op de pagina van de workshops voor meer informatie en de geplande workshopdata.

Korte cursussen

Korte cursussen zijn cursussen van 1 tot 3 dagen die ik meestal live organiseer. De duur, plaats en tijd kunnen verschillen. Deze korte cursussen zijn altijd inclusief:

  • Lunch
  • Koffie, (kruiden)thee, vlierbloesemsiroop, water en gebak
  • Alle ingrediënten voor het maken van de kruidenproducten (oliën, boters, alcohol, honing, bijenwas, etherische oliën, azijn,…)
  • Alle verpakkingen (potjes, flesjes, doosjes…)
  • Een aantal kruidenproducten die je mee naar huis kunt nemen
  • Een digitale informatiebundel
  • Héél véél kennis

Bovendien bied ik inzichten om kruiden meer te integreren in je leven met aandacht voor puur genieten, ambachtelijkheid en duurzaamheid.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de korte cursussen die op dit moment beschikbaar zijn voor inschrijving.

Lange cursussen

Het aanbod aan lange cursussen is nog volop in ontwikkeling. Sinds 2018 bied ik de kruidencursus Making sense(s) of herbs aan en deze is al door honderden deelnemers gevolgd. Deze cursus bestaat uit drie verschillende smaken: pittig, kruidig en hartig. De pittige en kruidige variant organiseer ik online, zodat je zonder verplaatsingskosten en op een zelfgekozen tijdstip aan de slag kunt. Het cursusmateriaal bestaat uit videomateriaal, schriftelijke informatie en andere extra's. De pittige variant is een echte zelfstudiecursus waar je zonder begeleiding aan de slag gaat. In de kruidige variant kan je ervaringen uitwisselen en vragen stellen via een online leerplatform en plan ik regelmatig online vragenuren in. Een kruidige cursus kan uitgebreid worden met live bijeenkomsten waardoor je de sfeer van de cursus echt kan zien, ruiken en proeven. Dit is de hartige variant.

 

 

De verschillende smaken

Pittig

Online zelfstudiecursus

 

START OP ELK GEWENST MOMENT

 

Inhoud:

Toegang tot de online leeromgeving met schriftelijke lessen, videomateriaal, audiobestanden, recepten, plantenportretten, etc.

Certificaat van deelname.

BONUS: Online expert videoclasses en gratis plantengids.

 

Aantal plaatsen:

Onbeperkt

Kruidig

Online cursus in groepsverband met online vraag- en antwoordsessies

 

START IN MAART EN SEPTEMBER

 

Inhoud:

Toegang tot de online leeromgeving met schriftelijke lessen, videomateriaal, audiobestanden, recepten, plantenportretten, etc.

Maandelijkse groepsvraag- en antwoordsessies om jouw vragen te stellen.

Online platform voor het delen van je ervaringen.

Certificaat van deelname.

BONUS: Live kennismakingsbijeenkomst, online expert videoclasses en gratis plantengids

 

Aantal plaatsen:

Maximaal 25

Hartig

Online cursus in groepsverband met online vraag- en antwoordsessies en live groepsbijeenkomsten

 

START IN MAART EN SEPTEMBER

 

Inhoud:

Toegang tot de online leeromgeving met schriftelijke lessen, videomateriaal, audiobestanden, recepten, plantenportretten, etc.

Maandelijkse groepsvraag- en antwoordsessies om jouw vragen te stellen.

Online platform voor het delen van je ervaringen.

4 groepsbijeenkomsten, inclusief kruidenthee, koffie en gebak, lunch, materiaal, ingrediënten en zelfgemaakte producten.

Certificaat van deelname.

BONUS: Live kennismakingsbijeenkomst, online expert videoclasses en gratis plantengids.

 

Aantal plaatsen:

Maximaal 12 per groep

Cursussen en workshops waarvoor je op dit moment kunt inschrijven