Gastdocent

Je kunt me inhuren als docent voor gastlessen en practica op universiteiten, hogescholen en aan andere onderwijsinstellingen. Op Wageningen Universiteit wordt Scent & Spice bijvoorbeeld ingezet om invulling te geven aan cursusonderdelen en practica van de leerstoel Ethnobotany. Hieronder staat een videoverslag van één van deze activiteiten. Er zijn echter nog heel wat andere mogelijkheden te bedenken, want kruiden worden in talrijke vakgebieden gebruikt. The sky is the limit. Denk aan:

  • Lessen over natuurlijke cosmetica bij opleidingen voor schoonheidsspecialisten.
  • Praktijkdagen over kruidengeneeskunde voor verplegend personeel.
  • Cursussen over kruidengebruik in de keuken op hotelscholen en horecaopleidingen.
  • Practica over fytochemie bij de studies biochemie en biologie.
  • Scholing over historische kruidenwetenschap voor geschiedenisstudenten.
  • Planten- en wildplukexcursies voor opleidingen in plantkunde of ecologie.

Co-creator

Ik sta open voor samenwerkingen op het vlak van kruiden, voeding, gezondheid en duurzaamheid, waarbij we samen meer zijn dan de som der delen. Eén en één is drie, of vier. Het idee is elkaar te versterken, waardoor we nog beter onze missie kunnen uitdragen.

  • Ben jij een restauranthouder die graag met in het wild geplukte kruiden aan de slag wil, maar daar wel wat advies bij kan gebruiken?
  • Heb jij een yoga- of coachpraktijk waarin je retraites organiseert waarbij kruiden een mooie aanvulling zijn op het aanbod?
  • Organiseer jij evenementen die wel wat "spice" kunnen gebruiken?
  • Beheer je een duurzaamheidsplatform en zoek je naar innovatieve strategieën en samenwerkingen?

Spreker

Je kunt me inschakelen als spreker op evenementen. Denk aan thema’s zoals kruidengebruik, kruidenwetenschap, etnobotanie, burn-out en kruiden, social responsibility of duurzaamheid. Daarnaast kan je me ook boeken als verteller van kruidige (historische) verhalen op vertelfestivals of evenementen. 

Consultant

Ik werk als consultant in het bedrijfsleven of in overheidsinstellingen voor het uitvoeren van onderzoek in thema’s zoals specerijen en natuurlijke ingrediënten voor cosmetica, medicijnen en voeding. 

Coach

Volg je een kruidenopleiding en ben je benieuwd wat je later kunt doen als herborist of herboriste? Wil je een bedrijf opstarten in kruiden of natuurlijke producten of diensten, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Of zit je eigenlijk helemaal in de knoop met je toekomstplannen, maar ben je wel erg enthousiast over kruiden, natuurlijk leven en het opstarten van een eigen bedrijf? Ik wil je graag helpen bij de oriëntatie en het uitwerken van je plannen.

Neem vrijblijvend contact op om de voorwaarden te bespreken of een offerte aan te vragen.