Bas Klaver

Landschapsecoloog |
De cursus Making sense(s) of herbs (hartige variant met vier praktijkdagen) is een inspirerende, goed doordachte kruidencursus. De cursus heeft een logische opbouw in modules. Voordat je leert welke plantenfamilies welke inhoudsstoffen hebben, is het wel handig dat je iets weet van die planten en hun families. En voordat je de werkzame plantenstoffen eruit gaat halen, is het handig om te weten hoe je dat het beste doet. Ook leuk om de diverse cultuurhistorische gebruiken / tradities (etnobotanie) in de wereld weer eens de revu te laten passeren.
Nele en de cursustheorie nemen je stapsgewijs mee op die reis. Maar alle ruimte voor je eigen manier van leren. En leren door te doen wordt ook zeker gestimuleerd, dus als je al meteen begint bij de meer samengestelde bereidingen is dat ook geen probleem.
Het fijne van de 4 praktijkdagen is dat ook daarin een goed uitgedachte volgorde zit, en het helpt je over drempels heen t.a.v. bereidingen. Je gaat aan de slag, kan vragen stellen en dat terwijl de inwendige mens bijzonder goed verzorgd wordt door al het lekkers dat Nele heeft gemaakt. Ook het enthousiasme van medecursisten helpt daarbij. Je leert ook van vragen van anderen.
Je krijgt een kritische grondhouding aangeleerd t.a.v. de inhoudsstoffen en extractiemethode en de onzin die rondgaat op internet. Nele komt terug op je vragen, geeft ruimte en ook de online bijeenkomsten waar je vragen kan stellen of waar dieper ingegaan wordt op bepaalde onderdelen zijn heel waardevol.
Al met al een hele fijne, gezellige, inhoudelijke en praktische waardevolle cursus. Het heeft mij veel gebracht. En de mensen om mij heen, want ja, je gaat van alles maken 🙂 Voor mij als landschapsecoloog die vooral met de vele door de mens gecreëerde knelpunten in de natuur bezig is, is het een fijne manier om weer te verbinden en te verwonderen over het buitengewone alledaagse.