Hilma van Rozendaal

Eigenaar Hilma's Keuken |

In al die jaren dat ik overal mijn kruidenkennis heb opgedaan, heb ik het zó nog niet meegemaakt. Chapeau!! Het is een genot om met de lesstof bezig te zijn, en een lekkere afwisseling met die opdrachten en vragen erbij. Je hebt een afwisselend en interessant programma in elkaar gezet. Als je al langer met kruiden bezig bent, en je wil niet een volledige 3 of 4-jarige herboristenopleiding doen, (ik heb een basisopleiding van 2 jaar gedaan) is het lastig om een cursus te vinden waar diepgang in zit.

De cosmetische kant heeft op dit moment de grootste aantrekkingskracht op mij. Het uitzoeken welke producen bij een bepaald type huid horen, wat de mogelijkheden zijn aan oliën, wat ik als toevoeging kan gebruiken. Ik ben combinaties aan het uitproberen, geuren en hun werking aan het ontdekken. Ik wil graag mijn eigen draai aan recepten geven en gebruik jouw recepten als handvat. Vrienden en bekenden (het liefst met een aandoening zoals eczeem, psoriasis, reumatische klachten, extreem droge huid door chemo, o.i.d.) ben ik aan het laten meegenieten van wat ik maak, in ruil voor feedback over wat ze van de producten vinden. Ik heb tot nu toe verzachtende bodyboters, diverse soorten zeep, lipbalsems en dagcrème gemaakt.

De info over de effectiviteit van plantenstoffen vind ik razend interessant, en helpt me heel goed bij mijn culinaire recepten. Daarvoor kies ik nu bij de bereiding veel bewuster voor een water- of vetoplossing, om optimaal van de gezondheidsbevorderende inhoudsstoffen gebruik te kunnen maken. Het geeft verdieping aan mijn eigen culinaire creaties.

De zoomsessies vind ik fijn om mee te doen. Je belicht telkens goede onderwerpen, passend bij de kruiden, als extra service bij de cursus.

De praktijkdagen vind ik geweldig, dat doe ik het allerliefste! Je bent heel gestructureerd. Daar ben ik wel een beetje jaloers op. Je legt duidelijk uit wat en waarom we producten maken. En je doet zo je best om ook nog eens lekkere koeken en eten klaar te maken. Kortom, je bent een wijze, geweldig hartelijke vrouw! Het is ontzettend veel wat je aanbiedt in je lessen, en machtig interessant voor mij. Ga gerust zo door, het voelt als een warm bad om les van jou te krijgen!!