Online cursus met groepssupport in online community

De kruidige variant is een online cursus van 5 maanden, die georganiseerd is in 5 overzichtelijke modules. Elke 2-3 weken staat er nieuw online materiaal klaar. Dit materiaal bestaat uit schriftelijke lessen, videomateriaal, podcasts, receptenboeken, plantportretten, etc.

De modules zijn mooi gepresenteerd, bevatten veel fotomateriaal en steunen op wetenschappelijk onderbouwde kennis. De lessen kan je op je eigen tempo en op het tijdstip en de plek die jou uitkomen, bekijken. Zo kan je ook als je druk bezet bent, aan de andere kant van de wereld woont of minder mobiel bent, deelnemen aan de cursus.

Er zijn geen toetsen. Dat heb ik bewust gedaan, zodat je ook kan genieten van alles wat je leert. Ik geef wel praktijkopdrachten en af en toe denkvragen om je de leerstof op een creatieve manier eigen te maken en kennis en vaardigheden in praktijk te brengen.

Je hebt 1 jaar toegang tot de online leeromgeving, dus tot maart 2020. Al het schriftelijke materiaal kan je downloaden en printen, zodat je er ook na de opleiding nog toegang toe hebt.

 

Inhoud:

Schriftelijke lessen

De schriftelijke lessen bevatten veel informatie. Er zit een logische opbouw in. Naast de opbouw in kennis en vaardigheden, vloeien de seizoenen er als een rode draad doorheen. Ik maak je steeds attent op de planten die op elk moment in het wild te vinden zijn en hoe je ze kunt herkennen, oogsten en verwerken.

Video’s

De lessen worden begeleid door video’s. Deze kunnen bijkomende informatie bevatten of een specifiek thema behandelen.

Podcasts

Ik spreek een aantal lessen in als podcasts, zodat je ze kunt beluisteren, bijvoorbeeld tijdens het strijken of in de auto. Dit is fijn als je meer auditief ingesteld bent of de lessen graag volgt terwijl je met je handen iets anders doet.

Receptenboeken

In de modules zijn een groot aantal recepten opgenomen, zodat je thuis zelf aan de slag kunt. Op die manier breng je de kennis en vaardigheden die aangeboden worden tot leven en prikkel je je zintuigen.

Plantportretten

Je ontvangt geschreven plantportretten, met uitleg over de botanie, inhoudsstoffen, werking en toepassing van 30 basisplanten.

Experimenten- en ideeënboek

Ik vraag je een notitieboek bij te houden waarin je al je kruidenbevindingen kunt noteren, van recepten en weetjes tot beschrijvingen van experimenten. Dit kan je in een echt boek doen of online, en op de manier die je zelf fijn vindt, bijvoorbeeld ondersteund door foto’s of tekeningen.

Online groepsvraag- en antwoordsessies

Naast de online lessen organiseer ik 5 keer een online groepsvraag- en antwoordsessie, waarin je bijkomende vragen kunt stellen. Ik doe dit in groep, zodat je kunt leren van vragen die anderen hebben. Ik hoop dat er op die manier ook een groepsgevoel ontstaat en je wellicht gelijkgestemde maatjes vindt om er bij jou in de buurt samen op uit te trekken. Deze sessies vinden op woensdagavond plaats.

Bij meer dan 10 inschrijvingen deel ik de groep in twee en plan ik extra avonden in, zodat er voor iedereen genoeg aandacht is tijdens de groepssessies. Ik vind het erg belangrijk om jou persoonlijk te kennen, zodat je je ook veilig genoeg voelt om vragen te stellen.

Online community

Ik gebruik een online platform waarop je informatie met andere deelnemers kunt uitwisselen. Alleen deelnemers hebben hier toegang toe. Je kunt er vragen stellen, recepten delen, ervaringen uitwisselen, tips geven en foto’s of video’s posten. Ik deel hier zelf ook bijkomende informatie die ik in de loop van de opleiding tegenkom.

 

BONUS

Ik heb een aantal experts weten te strikken om online videolessen te geven over hun expertise. Deze lessen zal ik als een bonus aan de cursus verbinden. Dit is dus extra en krijg je er gratis bij. Op die manier kan je ook kennismaken met andere experts in het kruidenveld en je blik nog verder verbreden of verdiepen. Wat en wie blijft nog even een verrassing!

Ik organiseer een gratis live kennismakingsbijeenkomst op zaterdag 2 maart voor alle mensen die de cursus volgen. Je kunt er de andere deelnemers in levende lijve ontmoeten. De bijeenkomst staat in het teken van kennis over en genieten van kruiden.

Je krijgt als welkomstcadeau gratis het boek "Nieuwe Plantengids voor Onderweg" van Thomas Schauer.

 

Materialen om thuis recepten te maken zijn niet bij de cursus inbegrepen.