Online zelfstudiecursus

De pittige variant van de cursus Making sense(s) of herbs is een online kruidencursus, die georganiseerd is in 5 overzichtelijke modules. De modules zijn mooi gepresenteerd, bevatten een grote hoeveelheid informatie en kruidige recepten, en steunen op wetenschappelijk onderbouwde kennis. De lessen kan je op je eigen tempo en op het tijdstip en de plek die jou uitkomen, bekijken. Zo kan je ook als je druk bezet bent, aan de andere kant van de wereld woont of minder mobiel bent, deelnemen. Je kunt er snel of traag doorheen, en je kunt meer of minder aandacht schenken aan bepaalde onderdelen. Net wat bij jou past. Je hebt zelf de regie over de voortgang.

De kruidencursus wordt georganiseerd binnen een professionele online leeromgeving. Je hebt vanaf de inschrijfdatum permanent en onbeperkt toegang tot de online leeromgeving. Al het schriftelijke materiaal kan je downloaden en/of printen, zodat je er ook offline toegang toe hebt.

 

de online kruidencursus is beschikbaar via een online leeromgeving

De online leeromgeving bestaat uit een aantal onderdelen:

Schriftelijke lessen

De schriftelijke lessen bevatten veel informatie. Er zit een logische opbouw in. Naast de opbouw in kennis en vaardigheden, vloeien de zintuigen er als een rode draad doorheen. Het schriftelijke materiaal (inclusief de hieronder gepresenteerde plantportretten en receptenboeken), omvat ongeveer 900 pagina’s tekst.

Video’s

De lessen worden begeleid door een aantal video’s. Deze kunnen bijkomende informatie bevatten of een specifiek thema behandelen.

Audiobestanden

Ik spreek de meeste lessen in als podcasts, zodat je ze kunt beluisteren, bijvoorbeeld tijdens het strijken of in de auto. Dit is fijn als je meer auditief ingesteld bent of de lessen graag volgt terwijl je met je handen iets anders doet.

Plantportretten

Je ontvangt geschreven plantportretten, met uitleg over de botanie, inhoudsstoffen, werking en toepassing van 30 nuttige planten.

Receptenboeken

In de modules zijn een groot aantal culinaire, medicinale en cosmetische recepten opgenomen (meer dan 250!), zodat je thuis zelf aan de slag kunt. Op die manier breng je de kennis en vaardigheden die aangeboden worden tot leven en prikkel je je zintuigen.

Praktijkopdrachten

Elke module gaat vergezeld van 5 praktijkopdrachten (dus 25 in totaal). Ze zijn niet verplicht. Het idee erachter is om te genieten van planten én om je tegelijkertijd in de actiestand te zetten, zodat je je de leerstof op een creatieve manier eigen kunt maken en kennis en vaardigheden in de praktijk kunt brengen.

Toetsen

Elke module wordt afgesloten met een korte toets met 10 meerkeuzevragen. De toets is bedoeld om voor jezelf te testen of je de informatie uit de module begrepen hebt.

Vragen

De pittige variant is een zelfstudiecursus zonder begeleiding. Daardoor is er geen ruimte voor inhoudelijke vragen, verdieping en sparren. In de online leeromgeving is in module 5 wel een lijst met verdiepende vragen en antwoorden beschikbaar.

 

BONUSSEN!

Expertvideo's

Ik heb een aantal experts weten te strikken om online videolessen te geven over hun expertise. Deze lessen zal ik als een bonus aan de online leeromgeving verbinden. Dit is dus extra en krijg je er gratis bij. Op die manier kan je ook kennismaken met andere experts in het kruidenveld en je blik verder verbreden of verdiepen. Wat en wie blijft nog even een verrassing!

Plantengids

Je krijgt als welkomstcadeau het boek "Nieuwe Plantengids voor Onderweg" van Thomas Schauer.

 

Het is mogelijk om in te schrijven voor de pittige variant – om de cursus alvast te ervaren – en later alsnog met één van de andere varianten mee te doen (zolang er plekjes beschikbaar zijn). Je betaalt dan het verschil bij.