Ik heb genoten van de Tweedaagse Voorjaarskruidencursus. De dagen waren kadootjes. Ze waren zeer goed verzorgd, hadden veel informatie, heerlijke snoeperij en eten…. Gewoon geweldig!!! Dank je wel voor de geweldig mooie hand-out die je gestuurd hebt! Het ziet er prachtig uit, zó mooi, je hebt er veel aandacht aan gegeven en veel werk van gemaakt. En zóveel informatie, heel veel dank!!! Een heel mooi naslagwerk, ik kan daar erg van genieten. We gaan nu lekker een theetje drinken die we zondag gemaakt hebben. De dagcrème is in ieder geval heerlijk!!! Het avontuur REWILD! lijkt mij ook erg mooi… dus wie weet kom ik nog eens terug!

Ingrid van Herk

Via een kennis werd ik geattendeerd op de workshop van Nele, waar je kunt leren je eigen gezichtscrème te maken. Ik ben vreselijk allergisch en had toen, ondanks mijn voorzichtigheid, uitslag in mijn gezicht gekregen. Mijn kennis bood daarom aan om met de informatie van Nele een crème voor me maken. Tot mijn verbazing reageerde ik daar zeer goed op. Mijn huid was nog nooit zo rustig geweest. Dus ik gaf me maar al te graag op voor deze workshop. Na lang wachten (Corona) kwam eindelijk de kans. We hebben er een moeder-dochter middag van gemaakt en enorm genoten van de verkregen informatie, de instructie en de gezelligheid. Eind van de middag gingen we met een pot crème en een serum naar huis. Met de informatie van Nele, over benodigde ingrediënten en waar je alles kunt kopen, gaan we straks zelf aan de slag. En we weten dat we Nele daarbij altijd om advies kunnen vragen. Top workshop!

Anita van Leeuwen - Eigenaar Yoganita

Cissi Driessen

Eind november 2020 heb ik deelgenomen aan de workshopcombi Natuurlijke Deodorant, Dagcrème en Gezichtsserum. De hoofdreden om deel te nemen was het (levens-)verhaal van Nele als etnobotanica in het tijdschrift Happinez, dat mij enorm aansprak. Vooral haar verblijf tussen oervolken was een trigger: dit vórmt iemand en alleen daarom al vond ik het interessant haar te ontmoeten, haar beweegredenen te kennen en van haar kennis te leren. Haar filosofie – genieten van en geluk vinden in eenvoud en het kleine, duurzaam omgaan met de natuur en levenskunst in het algemeen met de natuur als leidraad – is ook mijn persoonlijke credo.

Nele vertelt met enthousiasme en passie over haar drijfveren. De workshop heb ik ervaren als heel compleet: de prachtige locatie in de natuur, het overheerlijke zelfgemaakte gebak (de sinaasappel-cranberrycake is inmiddels een bestseller thuis), het uitwisselen van ervaringen met interessante medecursisten, de fijne workshopruimte en in de pauze een luchtje scheppen in de natuur. Uiteraard was het zelf maken van de producten het allerbelangrijkst. De grootste ontdekking was toch wel: natuurcosmetica is heel eenvoudig en snel zelf te maken! Zonder ellenlange trits aan (schadelijke) ingrediënten. De achtergrondinformatie die je tussendoor van Nele krijgt, is bijzonder en waardevol. Ik ben met een zeer voldaan gevoel naar huis gegaan, en met een aantal zelfgemaakte, gebruiksklare producten! Het was een totaalbeleving, en daarbij is Nele gewoon een hartelijk en fijn persoon. Dank je wel voor deze inspirerende dag!

Cissi Driessen - Tolk-vertaler en kunstenares bij Taupe Studio

Wilma Kieft

Ik heb de twee workshops Dagcrème en Gezichtsserum en Natuurlijke Deodorant van Scent & Spice meegedaan. Ik ben echt súper enthousiast over de producten! De deoroller is heerlijk verfrissend. Geen angst dat ik gedurende de dag alweer het gevoel heb dat ik bezweet ruik. En het fijne is dat er geen schadelijke ingrediënten in zitten.

Het serum gebruik ik ‘s avonds voordat ik de crème op mijn gezicht smeer. Dit serum hydrateert en houdt de huid soepel. Ik heb er ingrediënten aan toegevoegd die mijn mooie, rode blosjes op de wangen onder controle houden.

De dagcrème is ook te gebruiken als nachtcrème. Dit is een hele fijne en rijke crème die snel in de huid trekt, waardoor mijn huid altijd zacht aanvoelt. Waar eerder mijn gezicht altijd trekkerig en droog aanvoelde na de nacht, is deze nu zacht en soepel. En dat al na twee weken!

Deze workshop is voor mijn praktijk ook nog eens heel waardevol geweest, omdat ik met het recept van de crème de komende periode ga experimenteren om een mooie basiscrème te maken voor voeten en handen. Naast andere producten die al in mijn assortiment zitten, is dit een prachtige aanvulling op de lijn van mijn zelfgemaakte producten. Deze basiscrème kan ik per persoon ter plekke aanvullen met essentiële olie aangepast op de persoon. Ieder zijn/haar eigen crème naar behoefte! Ik ga me zeker niet vervelen de komende periode!

Wilma Kieft - Eigenaar Wilma Kieft Voetverzorging

Alex Scholtens

Nele! De verzorging van de Tweedaagse Zomerkruidencursus was top, alsook de inhoud en je presentatie. Door je didactische ervaring en grote chemische kennis was het op vele manieren smullen. Als medicus is er voor mij een wereld opengegaan en door jouw passie is mijn interesse geprikkeld. De crème, zalf en kruidenthee zijn van grote kwaliteit. Kortom veel lof! Bedankt!!

Alex Scholtens - Huisarts

Simone Keulen

Ik wil je bij deze laten weten hoe leuk en fijn ik het vind om met de kennis die ik bij jou heb opgedaan mijn eigen cosmetica te maken. De dagcrème en het serum zijn mijn favoriete beautyproducten (ik heb mijn Nivea-crème de deur uit gedaan) en ook mijn eigengemaakte bodycrème met sinaasappelmaceraat (eigen experiment) is geen match voor het flaconnetje Dove dat ik eerst gebruikte. Mijn huid is zoveel zachter en gezonder (en geen mini-puistjes meer!). Ook de deoroller werkt heel fijn: eindelijk geen jeukende oksels meer. Ik heb recentelijk ook voor mijn schoonouders een crème gemaakt die heel goed werkt tegen de droge benen die je krijgt van steunkousen (met calendulamaceraat van amandelolie en wat cacaoboter met bijenwas). Ook mijn echtgenoot gebruikt nu de deoroller én hij heeft baat bij een hydrolaat van kamille voor zijn rosacea. Ik had dit alles nooit kunnen bedenken zonder jouw workshops! Zo leuk dat ik niet alleen mijzelf, maar ook anderen kan laten profiteren van ‘troepvrije’ cosmetica. En het werkt zelfs beter (zeker wat de rosacea van mijn man betreft) dan de soms prijzige spulletjes uit de drogisterij of apotheek!

Simone Keulen - NLP Mastercoach en trainer Intuïtieve ontwikkeling bij Heel Je Lichaam

Madeleine Kerkhof

Geweldige workshop van een bevlogen vrouw vandaag met Team Kicozo. Wat een passie en kennis, met aandacht voor ons allemaal en leuke praktijkvoorbeelden en natuurlijk ook zelf doen. Aanrader voor iedereen die interesse heeft in planten en plantenstoffen. Dank je wel, Nele!

Madeleine Kerkhof - Eigenaar Kicozo

Nienke Gottenbos

Ik zie jou vliegen met je bedrijf en voor het vuur en de professionaliteit kan ik alleen maar mijn spreekwoordelijke hoed afnemen (ik heb geen petten, vandaar).

Je brengt het geschenk van natuurlijke geuren en geneeskrachtige planten naar de mensen op een heerlijk elegante manier, waardoor je deuren opent die nodig geopend moesten worden ❤️

Nienke Gottenbos - Eigenwijs voedingskundige bij De Groene Vrouw

Steffy Roos du Maine

Ik volgde de cursus Making sense of herbs (live) en de twee daagse voorjaars kruidencursus. Allebei erg geslaagd! Fantastisch mooie natuur op beide locaties en heel veel mooie bereidingen gemaakt. Zoveel leuker en inspirerender dan zelf aan de slag te gaan. En alle kennis van Nele werkt aanstekelijk, dat maakt dat je er zelf ook in wilt duiken en daarbij helpen haar uitgebreide naslagwerken en geschreven cursussen enorm! (En toegegeven, alleen voor de heerlijke lunch zijn de dagen al de moeite waard)

Steffy Roos du Maine - CEO Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Daphne Smeets-Pelt

Via de opleiding Vitaliteitscoaching bij het Atma Instituut kwam ik in contact met Nele. Zij verzorgde een lesdag gericht op burnoutklachten en de mogelijkheden die je hebt voor behandeling met voeding en kruiden. Nele begon haar verhaal vanuit haar eigen ervaring en dat was direct pakkend. Vervolgens bleek al snel haar deskundigheid en de kennis die ze heeft op het gebied van producten uit de natuur. Het verhaal dat ze vertelde werd duidelijk ondersteund met overzichtelijke sheets, waardoor ik goed kon aansluiten in kennis en geboeid kon blijven luisteren. Stellingen en praktijkvoorbeelden maakten het ook erg dynamisch. Ze heeft mij enorm getriggerd met dit onderwerp, qua inhoud en de manier waarop zij ermee werkt.

Daphne Smeets-Pelt - Arbeidsfysiotherapeut

Prof. dr. Tinde van Andel

Nele is een enthousiaste, goed georganiseerde, inspirerende professional vol relevante kennis en daarnaast een lief mens. Ze ontwikkelde voor mij twee colleges met bijbehorende practica, namelijk Fytochemie en Plantenextracties voor de Universiteit van Wageningen en Granen en Pseudogranen voor de Universiteit van Leiden. De studenten vonden de combinatie theorie en praktijk erg leerzaam en leuk.

Prof. dr. Tinde van Andel - Extraordinary Professor Ethnobotany

Linda Kwarteng

Ik ben erg geïnteresseerd in Do-It-Yourself (DIY) producten met natuurlijke ingrediënten. Er is veel informatie beschikbaar online, maar niet altijd even betrouwbaar. Op het Internet kwam ik de website van Nele tegen en ik heb vervolgens op 22 maart 2019 de workshop Dagcrème en Gezichtsserum gevolgd. Ik vond het erg leuk en leerzaam. Nele is erg gepassioneerd over haar vak en spreekt vanuit ervaring en kennis. Zij heeft me gemotiveerd om verder te gaan met mijn DIY producten. De workshop is echt een aanrader! Dank je wel, Nele!

Linda Kwarteng - Customer Success Manager

Hedwig Schoots

Met enige aarzeling had ik me opgegeven voor jouw workshop, immers, zelf ben ik herborist en ‘zou het allemaal zelf moeten weten / kunnen uitzoeken’, maar ik heb genoten van de middag, de voorbereiding, de presentatie, achtergrondinformatie. Allemaal fijn om mee te maken, heel tevreden ook over de producten zelf.

En Diana, een van de vrijwilligsters in mijn kruidentuin, vond het vermakelijk om mij n keer ‘op de leerlingstoel’mee te maken. Hou mij maar op de hoogte van toekomstige workshops!

Hedwig Schoots - GRADINKA Kruidentuinen

Suze Latina

De workshop Natuurlijke Deodorant werd op een zonnige zondag gegeven op een prachtige locatie in Renkum, rustig in de natuur. De grootte van de groep was perfect, niet te groot. We werden hartelijk verwelkomd door Nele, en de hele workshop had een professionele, maar ook een huiselijke sfeer. Nele weet erg veel over het onderwerp, staat open voor vragen en voor feedback. Ze nam tijdens de bereidingen echt de tijd om zoveel mogelijk individuele hulp te geven aan iedereen. Ze deelt zoveel informatie met haar deelnemers!

De samenstelling van de deelnemers van de workshop was zeer divers. Zo krijg je ook veel kennis en informatie van anderen, maar ook veel “ervaringsdeskundigen”. Deze workshop lijkt me erg leuk om in groepsverband te volgen, bijvoorbeeld als dagje uit met collega’s.

Verder kan je thuis alles rustig nalezen via de online leeromgeving. Ik ben erg nieuwsgierig geworden en wil zeker andere workshops gaan volgen, vanwege de kwaliteit en deskundigheid van de docente. Zo hoop ik meer toegevoegde waarde te geven aan m’n praktijk als orthomoleculair adviseur.

Suze Latina - Orthomoleculair adviseur

Mariska Ruissen

Mariska heeft haar ervaringen met de (najaars)kruidencursus op video gezet:

Mariska Ruissen - Business coach

Wilma Verschut

De najaarskruidencursus mogen volgen bij Nele van Scent & Spice. Wat een heerlijke dagen heb ik bij je gehad, echt quality time!

Ik heb best even getwijfeld, qua prijs en ook omdat ik al een aantal kruidenworkshops elders had gevolgd, maar wat een toegevoegde waarde hadden deze dagen! Heel gevarieerd, heerlijk wildcraften met bergen uitleg over planten onderweg en later de heel diverse bereidingen met de zelf geplukte plantendelen maken. Nele is een bron van gedegen en nuchtere kennis, met zeer veel liefde voor haar vak en voor de mensen in de cursus, voor ieder is er persoonlijke aandacht! Daarnaast enorm verwend met alle zelfgemaakte heerlijkheden bij de (kruiden)thee en lunch. Deze cursus is echt een aanrader voor mensen die meer willen leren over o.a. wilde kruiden en hun mogelijkheden! Dank je wel Nele!

Wilma Verschut - Ondernemer

Arthur Pop

Met veel plezier heb ik dit jaar de zomerkruidencursus van Nele Odeur gevolgd. Natuurlijk hoor je heel veel weetjes en informatie, is het gezellig en leer je de natuur op een andere manier waarderen. Maar de grootste aantrekkingskracht is Nele zelf. Ik heb in welke vorm dan ook zelden iemand zo authentiek, passievol en open voor een groep echt háár ding zien doen. Dat alleen al werkt enorm aanstekelijk en deze cursus ook geschikt voor iemand die hier niet dagelijks mee bezig is.

Arthur Pop - Senior Consultant

Heidi Willems

Nele is een vakvrouw, ze vertelt met enorm veel kennis en enthousiasme. De zomerkruidencursus is uitgebreid en gaat ook echt de diepte in. Ook voor mensen die nog niet zoveel basiskennis hebben (zoals ik) is het goed te volgen!

Heidi Willems - Stylist

Wendy van Golde

Dat je van brandnetels thee kon maken wist ik wel, maar verder zag ik deze plant, net als zevenblad, vooral als “onkruid”.

Nu ik de Tweedaagse Voorjaarskruidencursus bij Nele van Scent & Spice gevolgd heb, kijk ik buiten alleen nog maar naar de grond om te zien welke planten ik ga plukken voor een culinaire bereiding of welke ik als grondstof voor een cosmetisch product kan gebruiken.

Nele weet haar kennis over wildplukken met veel enthousiasme en professioneel over te brengen. De cursus is heel praktisch waardoor je de theorie ook beter kan onthouden. En anders heb je altijd nog het uitgebreide naslagwerk wat Nele, net als alle andere facetten van de cursus, met heel veel zorg heeft samengesteld. 

Wendy van Golde - Videomaker

Alice van Lenteren

Nele, dank je voor een hele leuke en leerzame middag! Ik vond het heel interessant om te horen wat sommige planten doen in een gezichtscrème. En heel leuk om zelf een crème te maken. Het is een hele fijne crème! Ik wil nog meer leren over het combineren van etherische oliën. Ik kom graag nog een keer terug voor een andere workshop.

Alice van Lenteren - Docent Engels bij Talenteren

Marijke Altink

Ik heb de workshop dagcrème en gezichtsserum bij Nele gevolgd.
Wat een fijne workshop! Nele heeft een enorme hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van planten/kruiden en de werking daarvan. En nóg leuker: ze vertelt er in geuren en kleuren over!
Na een uitgebreide uitleg over (de werking van) kruiden en oliën en hoe we de crème en het serum moesten maken, gingen we zelf aan de slag.
Het leuke is dat je aan het eind van de workshop met je zelfgemaakte natuurlijke verzorgingsproducten naar huis gaat!
Echt een aanrader voor iedereen die meer wil leren over wat er allemaal mogelijk is met planten en kruiden en bewust of natuurlijk leeft/wil leven.

Marijke Altink - Coach

Monique Rutten

Een superworkshop gehad van Nele van Scent & Spice!
Mijn 40e jaar hier op aard heb ik met mijn dierbaarste vriendinnetjes vandaag gevierd middels een cosmetische workshop, door Nele gegeven.
Nele weet haar uitgebreide kennis goed over te brengen, heeft mooie producten waarmee je mag werken, heerlijke zelfgemaakte theetjes die ze schenkt en een sprankelende persoonlijkheid.
Een dagcrème voor je eigen huidtype met zelf samengestelde geur en een heerlijke scrub zijn het resultaat.
Ik zit nog na te genieten van een heerlijke middag, mijn vriendinnetjes ook. Ik verheug me op meer mooie belevingen die Nele nog allemaal op de markt gaat brengen!

Monique Rutten

Ingrid Bijlmakers

Nele, wat een heerlijk cadeau voor mezelf! Ik geniet volop van allerlei soorten kruidenthee! Zo leuk om combinaties te bedenken en jouw favorietenlijstje is ook echt top. Nooit geweten dat al deze combinaties mogelijk waren, verrassend! I ❤️ it!!

Ja, ik ben fan!! Ik ben nog maar net begonnen met het ontdekken van jouw prachtige producten. Wat een zorg en aandacht en zóveel kennis. Hier worden mensen echt blij van!!

Ingrid Bijlmakers - Gecertificeerd NLP coach

Esther von Faber

De workshop Dagcrème en Gezichtsserum maken was echt in meerdere opzichten superleuk en leerzaam. Nele is heel deskundig op haar vakgebied en legt alles duidelijk uit. Haar enthousiasme voor natuurlijke cosmetica heeft me ook bewust gemaakt van wat ik iedere dag op mijn gezicht smeer.
Het maak-proces van de dagcrème is leuk en heeft mijn ogen geopend voor hoe zo’n crème tot stand komt. Het resultaat is echt een uitstekende crème. De verzorging van de workshop is top: alles is tot in de puntjes verzorgd en het naslagwerk dat je na de workshop ontvangt, is helder en bruikbaar.
Ik ging naar de workshop uit nieuwsgierigheid, maar kijk nu al uit naar een volgende workshop, bijvoorbeeld Natuurlijke Deodorant maken.

Esther von Faber - Loopbaancoach

Ilaria Caputo

Het is alweer even geleden dat ik de workshop bij Nele gevolgd heb, waarbij ik een eigen dagcrème en gezichtsserum mocht maken. De workshop was net op het goede moment! Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe dagcrème, maar ik had er zelf te weinig verstand van. En ik wilde een “meukvrije dagcrème”. Maar wat doe je dan als meukvrije dagcrème wordt beloofd en je ziet alsnog allemaal gekke woorden achterop? Kortom: de workshop was een verademing. Vol met kennis en met een heerlijk romige dagcrème ging ik aan het eind van de middag naar huis. Ik had controle over wat er in mijn crème zat en ik was verrast over de simpelheid. Crèmes en serums zijn hartstikke duur, maar vaak is het een hoop “gebakken lucht” waar je voor betaalt. Het is nu inmiddels ongeveer een maand geleden dat ik de dagcrème maakte en ik merk zichtbaar verschil. Ik smeer vol liefde en plezier ‘s ochtends en ‘s avonds. Het is iedere keer weer een momentje voor mezelf. Mijn poriën zijn minder groot, mijn huid is zachter en voelt gevoed en goed verzorgd. Ik heb al besloten: als mijn dagcrème op is, ga ik gewoon de workshop nog een keer volgen. Deze workshop is een aanrader als je geeft om wat je op je gezicht smeert! Leuk om te doen met een vriendin. Je gaat er absoluut van genieten!

Ilaria Caputo - Marketing Coach