profielfoto Riens Middelhof

 

Mijn eigen-aardigheden

 

Ik ben Riens Middelhof.

Ik ben een Droevendaler.

Ik ben dol op cashew, niet alleen de nootjes.

Ik spreek vloeiend Spaans, Portugees en Engels.

Ik ben papa van zoon Marijn.

Ik ben vertaler.

Ik werd ooit vice-burgemeester genoemd.

Ik heb een Bed & Breakfast in Patagonië gehad.

Ik ben reddingsduiker.

Ik pluk. In het wild en in mijn moestuin.

Ik ben de grote liefde van Nele.

Ik ben gefascineerd door bergen en woestijnen, maar voel me thuis in heuvels en bossen.

Ik ben een handige klusser.

Ik help Scent & Spice.

Ik ben Riens Middelhof, in het dagelijks leven partner van Nele en ondersteunende kracht achter Scent & Spice. Net als Nele ben ik gefascineerd door de wondere wereld van planten en heb ik lange tijd in Latijns-Amerika gewoond en gewerkt.

Als eindopdracht op de basisschool moesten we een herbarium maken.

Ik ben opgegroeid in de buurt van het schitterende natuurgebied Weerribben - Wieden, en mijn ouders hebben me een grote liefde voor de natuur bijgebracht. Mijn eigen interesse voor planten begon zich te ontwikkelen op de basisschool, toen we als eindopdracht een herbarium moesten maken. Vol enthousiasme begon ik met het drogen en op naam brengen van planten, wat uiteindelijk geleid heeft tot een werkstuk met 200 verschillende plantensoorten.

Na een studie Tropisch Landgebruik aan de Universiteit van Wageningen ging ik werken in Zuid- en Midden-Amerika. Ik heb daar in totaal 15 jaar gewoond, in verschillende landen zoals Bolivia, Honduras, Brazilië en Argentinië. In dat laatste land heb ik ook mijn eerste ervaring als ondernemer opgedaan.

Sinds 2008 heb ik een eigen vertaalbedrijf, waarbij ik technische teksten vanuit het Engels, het Spaans en het Portugees vertaal naar het Nederlands. Ik hou van fotograferen en video's maken en bewerken. Deze hobby's komen goed van pas bij mijn werkzaamheden voor Scent & Spice. Zo heb ik onder andere video's gemaakt die gebruikt worden in de cursus "Making sense(s) of herbs". Ik houd me ook bezig met de technische aspecten van de website.

Mijn herbarium is inmiddels gedigitaliseerd en tijdens onze uitstapjes in binnen- en buitenland probeer ik zoveel mogelijk plantensoorten vast te leggen. Ik wil deze passie graag delen en iedereen kennis laten maken met de enorme diversiteit aan planten, bomen en paddenstoelen die ons land rijk is.