Willemijn Gadiot

Biologe |

Wat heb ik getwijfeld of ik mee zou doen aan de cursus van Scent & Spice! Zou ik er wel voldoende tijd voor hebben? Zou ik wel genoeg leren? Ik wist eigenlijk al best veel. En de cursus is niet goedkoop. Twijfel, twijfel, twijfel. Misschien alleen de pittige (zelfstudie) variant?
Ik belde met Nele. Al snel had ik door dat voor mij die kruidige variant (met digitale interactie) veel beter was. Een stok achter de deur voor de Zoomsessies werkt erg goed. En vragen kunnen stellen is prettig. Ik heb me dus ingeschreven voor de kruidige variant. En ik viel van de ene in de andere verrassing. Het vaak geroemde enthousiasme van Nele kwam door het scherm van de computer heen suizen. Ook de andere cursisten brachten me veel. (Bio) diversiteit is ook hier een toverwoord. Beginners en (ver)gevorderden en alles daartussen in kunnen heel veel van elkaar leren.
Nu de cursus is afgelopen heb ik nog contact met een klein divers “kruidengroepje”. De opdrachten heb ik met heel veel plezier gedaan. En ja, dat kostte tijd, maar die vond ik opeens wonderbaarlijk. Zo leuk! De cursus is breed, erg divers, maar niet altijd makkelijk (oh, oh, die inhoudsstoffen in module 3). Al mijn ingestuurde vragen werden beantwoord, soms tijdens de zoomsessie, anders via de mail. Voor mij was de hartige variant (met live-dagen) niet goed haalbaar vanuit Groningen. Maar 1x heb ik toch mee kunnen doen. Ook dat was een feestje. Kortom, ik ben blij dat ik deze cursus gedaan heb. Ik heb er nog elke dag plezier van.