Een heerlijk recept met twee “onkruiden” die onverwachte kwaliteiten hebben. “If you can’t beat it, eat it”!

Wat heb je nodig?

  • 1 fijngesneden ui
  • 1 courgette in blokjes
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • Klontje roomboter of scheutje olijfolie
  • 400 g jonge Brandneteltoppen
  • 200 g jonge blaadjes van Zevenblad
  • Roomboterbladerdeeg
  • 70 g gehakte walnoten
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren
  • Keltisch zeezout
  • Zwarte peper

Aan de slag!

Fruit de ui, de courgette en de knoflook in een klontje roomboter of een scheut olijfolie. Voeg de gewassen Brandneteltoppen en het Zevenblad toe en laat de kruiden slinken in de pan. Zet het fornuis uit en voeg de walnoten, kaas, slagroom en eieren toe aan het mengsel. Breng alles op smaak met Keltische zeezout en zwarte peper. Bekleed een taartvorm met roomboterbladerdeeg en giet het mengsel in de vorm. Bak de quiche in 35-45 minuten op 180°C. Geniet!

Meer informatie over Grote Brandnetel vind je hier.

Vond je dit artikel interessant en wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe artikelen en recepten op deze website verschijnen? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief (en ontvang een gratis receptenboek met 9 verrassende kruidenrecepten) of like mijn Facebookpagina. Allebei mag natuurlijk ook!

Leave a Reply