Wat is gezichtsserum?

Gezichtsserum is een dunne, sterk geconcentreerde vloeistof die je kunt gebruiken naast je bestaande dag- en nachtverzorging. Het bevat een grotere concentratie aan inhoudsstoffen dan een crème, wat het zeer effectief maakt in gebruik. Als je geïnteresseerd bent in natuurlijke huidverzorging, dan kun je niet zonder een natuurlijk gezichtsserum. Maar wist je dat je gezichtsserum ook makkelijk zelf kunt maken?

Alle serums zorgen voor een verbeterde huidconditie. Het serum hydrateert de huid, houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat de talgproductie onder controle blijft. Bovendien bevat bijna ieder serum anti-aging ingrediënten. Daarnaast kan een serum een meer specifieke werking hebben of een bepaald huidprobleem aanpakken. Een hydraterend serum richt zich bijvoorbeeld op het herstellen van het vochtgehalte in de huid, een liftend serum maakt de huid steviger en een kalmerend serum brengt de huid tot rust. Sommige huidserums zijn bovendien werkzaam bij specifieke huidaandoeningen, zoals eczeem, couperose, littekens of acne.

leer zelf gezichtsserum en andere producten voor natuurlijke huidverzorging maken

Je kunt een serum voor je gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken, direct op de gereinigde huid en onder je dag- of nachtcrème. Een serum wordt zeer snel opgenomen in de huid. Dit komt omdat het – in tegenstelling tot een crème die uit een vet- en watercomponent bestaat – alleen uit vetten en oliën bestaat. Vetten worden door hun samenstelling gemakkelijk door de huid opgenomen. Breng daarom ook eerst het serum aan en daarna pas je dag- of nachtcrème. Als je de crème eerst aanbrengt, remt dat immers de opname van de actieve inhoudsstoffen van het serum. Gezichtsserum is trouwens geen vervanger voor je dag- en nachtcrème!

Je gebruikt per keer maar enkele druppels en doet met een flesje zeker enkele maanden. De prijzen van serums die je in de winkel koopt, variëren enorm, van 20 tot wel honderden euro’s per flesje. Door het zelf te maken, bespaar je dus veel geld. En dat niet alleen! Je weet ook precies wat je op je gezicht smeert en dat er geen stoffen in zitten die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Wil je zelf gezichtsserum maken?

Ben jij ook benieuwd hoe je zelf een natuurlijk gezichtsserum kunt maken met kruiden en oliën die speciaal zijn aangepast op jouw huidtype? Schrijf je dan in voor de workshop Dagcrème en Gezichtsserum.

In de workshop maak je bijvoorbeeld gebruik van Jojoba-olie. Deze olie wordt goed opgenomen door de huid, hydrateert diep en zorgt voor een natuurlijke huidverzorging. Jojoba-olie, gewonnen uit de zaden van de struik Simmondsia chinensis, is een relatief dikke olie die niet vet aanvoelt, helend werkt op de huid en de afgifte van talg vertraagt. Het bevat een schat aan voedingsstoffen voor de huid en is een uitstekende basis voor make-up. Jojoba-olie is echter ook te rijk aan voedingsstoffen om puur in te zetten. Daarom leer je in de workshop Jojoba-olie te combineren met andere waardevolle, plantaardige oliën, om een gezichtsserum te maken dat effectiever is dan een commercieel serum.

Terwijl een commercieel gezichtsserum hooguit enkele procenten van deze kostbare en effectieve ingrediënten bevat, kan je bij een zelfgemaakt serum voor je gezicht waardevolle ingrediënten toevoegen voor een fractie van de prijs die je in de winkel of via Goodiebox betaalt. Ben je benieuwd hoe dit kan? Schrijf je dan meteen in voor een workshop en maak kennis met de fascinerende wereld van planten, kruiden en natuurlijke huidverzorging.

Deel dit op