Ik werd uitgedaagd om 10 dagen op rij een video te delen met tips en weetjes over kruidengebruik. Kwestie van mijn comfortzone oprekken. In één van de video's stond gember centraal. Daarin vertel ik waarom je beter gemberlatte of gember chai kan drinken dan gemberthee. Hieronder vind je de video en een recept voor kruidige gemberlatte. Enjoy!

RECEPT: Kruidige gemberlatte

 

Wat heb je nodig voor 1 kop gemberlatte?
  • 1 kop vette melk (bijvoorbeeld volle melk, kokosmelk of sojamelk)
  • 3 plakjes verse gember
  • 2-3 kardemompeulen of ¼ tl kardemompoeder
  • ½ kaneelstokje of ½ tl kaneelpoeder
  • Een snufje zwarte peper
  • 1 tl honing, agavesiroop of ahornsiroop (of meer naar smaak)

 

Aan de slag!

Doe alle ingrediënten in een pannetje en warm het langzaam op. Laat het 5-10 minuten sudderen. Zeef de plantendelen uit de melk, schuim de melk op (hoeft niet, maar maakt het wel extra lekker!) en giet de melk in een flinke mok. Geniet!

Je kunt ook andere specerijen als alternatief gebruiken. Denk aan kurkuma, steranijs, anijs, nootmuskaat, kruidnagel of cacao.

 

Hier kan je meer lezen over gember en vind je nog een recept met gember.

Deel dit op

2 Reacties

  1. Esther Jongste
    | Beantwoorden

    team gember latte 🙂 wat een leuk recept. ik ga het meteen uitproberen. heb net weer gemberwortel in huis gehaald. nu nog kijken of ik die vette melk op voorraad heb. en anders improviseer ik met room denk ik. hahahah voor een extra lekker bakkie 🙂
    en ja, we gebruiken het heel vaak door het (warme) eten 🙂 ben er gek op. en eerst fruiten in wat olie voordat je het bij je soep ‘gooit’ is eigenlijk ook een extra goede methode. Ik heb diverse soepen waar ik dat standaard bij doe. nog een extra reden om dit vol te houden.
    oh en grappig genoeg staat het recept ook in het nieuwe boek wat ik samen met nog twee anderen geschreven heb en wat in november uit komt. 🙂 ben ik nu extra blij dat ik het zo in het recept heb opgenomen. 🙂
    dank je wel voor het delen. van dit soort informatie wordt ik erg blij 🙂

    • Scent & Spice
      | Beantwoorden

      Fijn, Esther! Ga vooral lekker experimenteren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *