Ik werd uitgedaagd om 10 dagen op rij een video te delen met tips en weetjes over kruidengebruik. Kwestie van mijn comfortzone oprekken. In één van de video's stond gember centraal. Daarin vertel ik waarom je beter gemberlatte of gember chai kan drinken dan gemberthee. Hieronder vind je de video en een recept voor kruidige gemberlatte. Enjoy!

RECEPT: Kruidige gemberlatte

 

Wat heb je nodig voor 1 kop gemberlatte?
  • 1 kop vette melk (bijvoorbeeld volle melk, kokosmelk of sojamelk)
  • 3 plakjes verse gember
  • 2-3 kardemompeulen of ¼ tl kardemompoeder
  • ½ kaneelstokje of ½ tl kaneelpoeder
  • Een snufje zwarte peper
  • 1 tl honing, agavesiroop of ahornsiroop (of meer naar smaak)

 

Aan de slag!

Doe alle ingrediënten in een pannetje en warm het langzaam op. Laat het 5-10 minuten sudderen. Zeef de plantendelen uit de melk, schuim de melk op (hoeft niet, maar maakt het wel extra lekker!) en giet de melk in een flinke mok. Geniet!

Je kunt ook andere specerijen als alternatief gebruiken. Denk aan kurkuma, steranijs, anijs, nootmuskaat, kruidnagel of cacao.

 

Hier kan je meer lezen over gember en vind je nog een recept met gember.

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *