Dennenhoningtinctuur is niet alleen erg lekker – op een warm sneetje brood, in de yoghurt, in vinaigrettes (samen met dennentoppenazijn!) of in stoofpotjes – maar ook medicinaal. Het wordt traditioneel toegepast bij infecties van de luchtwegen en bij griep en verkoudheid. Je kunt er ook andere lekkere kruiden mee combineren die een vergelijkbare werking hebben, bijvoorbeeld Tijm, Gember of Vlier. Bovendien kan je het verder verwerken tot hoestsiroop, samen met Tijm of Vlier.

dennentoppen honingWat heb je nodig?

  • 1 weck- of jampotje van 200 ml
  • 1 handvol plakkerige toppen van de Grove Den
  • 150 ml vloeibare honing
  • Optioneel:
    • Een paar takjes verse of gedroogde Tijm, of
    • 1 cm verse Gember met een stukje biologische citroenschil, of
    • 1 el Vlierbloesem met een stukje biologische citroenschil

Aan de slag!

Stop de dennentoppen in de honing. Voeg naar keuze eventuele andere kruiden toe. Laat de kruiden 2 tot 3 maanden in de honing trekken. Zeef de kruiden uit de honing met een fijne zeef. Bottel de honingtinctuur in een mooie potje van ongeveer 150 ml. Smakelijk!

Wil je meer weten over de Grove Den? Kijk dan hier.

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *