Kerst is in aantocht en bij veel mensen staat de kerstboom al in volle glorie te pronken. Eigenlijk zijn kerstbomen meestal sparren, maar de echte dennenboom, de Grove Den (Pinus sylvestris), kan je ook op een andere manier tijdens Kerst inzetten: als koekje. De Grove Den verspreidt een subliem aroma dat heerlijk te vangen is in een koekje. Een mooi cadeautje voor onder de kerstboom, toch?

Wat heb je nodig?

  • 400 g bloem
  • 300 g (riet)suiker of kokosbloesemsuiker
  • 8 el gemalen dennennaalden of dennenpoeder
  • 1 el citroenrasp
  • 120 g gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 1 tl vanillepoeder
  • Kerstvormpjes (dennenboompjes, sterretjes, etc.)

Aan de slag!

Maak het dennenpoeder door een paar handen vol dennennaalden te drogen. Verzamel deze naalden in de natuur en gebruik NIET de naalden van een net gekochte kerstboom. Sparrennaalden zijn wel eetbaar, maar je weet niet hoe kerstbomen behandeld zijn. Mix de naalden in een keukenmachine, magic bullet of koffiemolen.

Meer weten over de Grove Den? Kijk dan hier.

Deel dit op

Schrijf een reactie