Een simpel en onverwacht lekker recept met Meidoornbessen: Meidoornketchup.

Wat heb je nodig?meidoornketchup

  • 250 g rijpe Meidoornbessen
  • 150 ml ciderazijn
  • 150 ml water
  • 85 g (kokosbloesem)suiker
  • 1/4 tl Keltisch zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: 1/2 tl chilipoeder of cayennepeper

Aan de slag!

Ontdoe de bessen van de steeltjes. Was de bessen en kook ze op een laag vuurtje in azijn en water. Laat ze ongeveer een half uur koken, tot de schilletjes beginnen te barsten. Zeef de gekookte bessen met een fijne zeef. Druk daarbij het vocht en vruchtvlees uit de schilletjes. Voeg aan dit sap de rest van de suiker toe en laat dit  al roerend op een zacht vuur oplossen. Als de suiker opgelost is, laat je het mengsel nog 5 tot 10 minuten doorkoken tot het de consistentie van een siroop heeft. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voor extra pit kan je chilipoeder of cayennepeper toevoegen. Doe de ketchup in gesteriliseerde potjes. De ketchup is ongeveer een jaar houdbaar. Natuurlijk kun je de ketchup meteen al eten, maar na een paar weken bewaren wordt hij vaak nóg lekkerder. Smakelijk!

Meer informatie over de Meidoorn staat hier.

Vond je dit recept interessant en wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe artikelen en recepten op deze website verschijnen? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief (en ontvang een gratis receptenboek met 9 verrassende kruidenrecepten) of like mijn Facebookpagina. Allebei mag natuurlijk ook!

Deel dit op
  • 2
    Gedeeld

Schrijf een reactie