RECEPT: Bloemige chocolade

Een tijdje geleden heb ik voor mijn sparringmaatje bloemige chocoladeeen eetbaar cadeautje gemaakt. Ze is een chocolademonster en ik een plantengek, dus dit leek me het ideale cadeau. Het enige probleem, volgens haar, was dat het veel te snel op was ?

Wat heb je nodig?
  • Een flinke plak chocolade in een kleur die je lekker vindt
  • Een handvol eetbare bloemen (madeliefje, goudsbloem, komkommerkruid, duizendblad, teunisbloem, viooltje, kaasjeskruid, dragon, lavendel, salie, mosterd, roos, etc.)
Aan de slag!

Smelt de chocolade au bain-marie. Zorg dat je het niet teveel verhit, want dan wordt de chocolade dof. Spreid bakpapier uit over een bakplaat of snijplank. Giet de gesmolten chocolade erop in kleine (waarom???) of grote (yes!!!) rondjes. Je kunt uiteraard ook malletjes gebruiken in de vorm die je mooi vindt. Versier de nog vloeibare chocolade met eetbare bloemen. Zelf gebruik ik daarvoor een pincet. Laat de chocolade op een koele plek weer hard worden. Leg het niet in de koelkast, want dan slaat de chocolade wit uit. Aangezien je verse bloemen gebruikt, zou ik het niet langer dan een week bewaren. Je loopt de kans dat de bloemen dan gaan schimmelen. Meteen opeten is dus de boodschap! Geniet!

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *