RECEPT: Cacaoscrub met sinaasappel

Dit is een recept voor een gezichtscrub die vooral in de winter een verwennerij is door de heerlijke geur van cacao en sinaasappel. Maak het, stop het in een leuk weckpotje en je hebt een origineel eindejaarscadeau! natuurlijke scrub met cacao en sinaasappel

Wat heb je nodig?
  • 4 el amandelmeel
  • 2 el amandelolie
  • 2 el avocado-olie
  • 1 el rauwe honing
  • 1 el cacaopoeder
  • 5 druppels etherische olie van Sinaasappel

Je kunt de oliën ook vervangen door andere oliën zoals olijfolie, druivenpitolie of sesamolie. Kijk vooral wat je in huis hebt. Uiteraard kan je ook een andere etherische olie kiezen. Denk aan Pepermunt, Roos of – doe eens gek – Nootmuskaat.

Aan de slag!

Doe de amandelolie en de avocado-olie in een kom samen met de honing. Los de honing op in de oliën tot je een gladde massa hebt. Voeg het amandelmeel toe in de hoeveelheid die jij aangenaam vindt. Dat kan dus meer of minder zijn dan het recept aangeeft. Roer het meel goed door de oliën en de honing heen. Kijk of je tevreden bent. Is je mengsel te olieachtig, voeg dan wat meel toe. Is het te droog, voeg dan amandelolie toe. Roer ten slotte cacaopoeder door de scrub en voeg optioneel etherische olie toe. Bewaar de zelfgemaakte scrub in een afgesloten potje, zodat het niet nat wordt en de toegevoegde etherische olie niet kan vervliegen.

Breng de scrub aan op je gezicht. Laat het een paar minuten inwerken en geniet van de geur. Wrijf zacht en met kleine cirkelbewegingen over je gezicht om dode huidcellen te verwijderen. Het amandelmeel maakt het tot een superzachte scrub. Geniet!

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *