Een tijd geleden werd ik door coach Samula Mescher geïnterviewd voor een podcastserie over loopbaanverhalen van (ex-)wetenschappers. Ze heeft me geïnterviewd over mijn bijzondere levensloop en keuzes die ik gemaakt heb. Het is een openhartig gesprek geworden over het gevoel van falen, het moeten loslaten van een droom en het rouwproces dat daarop volgde. Je hoort ook hoe ik mijn oorspronkelijke droom toch waar kon maken op een manier die ik niet had kunnen voorzien.

Het voelt erg “bloot” om het verhaal terug te horen, maar ik hoor dat veel mensen er inspiratie uit halen. Vandaar dat ik het ook deel, met enige schroom... Je loopt een stukje mee op mijn levenspad. Het was een avontuurlijk pad met ongewone keuzes, waarbij ik linksom of rechtsom altijd weer op mijn pootjes terecht kwam. Ik geloof erin dat – hoe donker de tijden ook zijn – je altijd twee keuzes hebt: kniezen of doorgaan. Uiteraard heb ik ook wel eens voor kniezen gekozen, maar uiteindelijk ben ik altijd doorgegaan. Het pad was niet rechtlijnig, maar leidde over mooie zijwegen, hoge bergpassen en diepe dalen. Ik hoop altijd dat er rustiger tijden aanbreken, maar blijkbaar is dit hoe mijn leven loopt door de keuzes die ik maak: bruisend, avontuurlijk, onvervaard. Ik leef het leven tot op het bot. Dat is mijn keuze. Wat is de jouwe?

Wie is Samula Mescher?

Samula Mescher is coach. Ze coacht wetenschappers en andere hoogopgeleiden bij het maken van keuzes met hoofd & hart én met het vinden van een goede balans werk-privé. Regelmatig deelt ze ook blogs, vlogs, podcasts over deze thema. Meer weten? Kijk dan hier.

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *