Trek in een gerecht vol vitamines en mineralen met subtiele Oosterse smaken? Probeer dan deze salade eens!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Weegbreesalade

  • 1 fijngesneden ui
  • 500 g vers blad van Smalle Weegbree, dwars gesneden
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 4 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Een flinke snuf Keltisch zeezout
  • 2-3 el geroosterde sesamzaadjes

Aan de slag!

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Fruit de ui in 1 el sesamolie, in een wok of diepe pan. Snijd de bladeren van de Smalle Weegbree in kleine stukken, dwars over de nerven. Smoor het blad een paar minuten in de pan en kruid met korianderpoeder, komijnpoeder en Keltisch zeezout. Haal het uit de pan en doe het in een kom of op een bord. Vermeng in een kommetje 1 el sesamolie met de sojasaus en de knoflook. Giet het over de Weegbree. Strooi ten slotte de geroosterde sesamzaadjes er overheen en serveer meteen. Lekker!

Meer weten over Smalle Weegbree? Kijk dan hier.

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *