Om me heen vallen de mensen bij bosjes om met griepjes, verkoudheden en keelpijn. Om het leed van een schorre keel te verzachten kan je kruidenpastilles maken. Heel eenvoudig, met ingrediënten die overal makkelijk te krijgen zijn. Deze kruidenpastilles zijn erg sterk van smaak om puur op te eten, hoewel ik dat zelf wel lekker vind. Je kunt ze ook oplossen in een kopje thee. Alle kruiden die gebruikt worden, inclusief de honing, worden toegepast bij luchtwegklachten en keelpijn.

kruidenpastilles
Wat heb je nodig?

  • Een potje vloeibare (liefst rauwe) honing
  • 1 el gedroogde gember, verpoederd
  • 1 el gedroogd zoethout, verpoederd
  • 1 el gedroogde Echinacea purpurea, verpoederd
  • 1 tl gedroogde kaneel, verpoederd
  • 1 tl gedroogde tijm, verpoederd

 

Aan de slag!

Je kunt het best gedroogde kruiden in stukjes kopen en die vermalen in een koffiemolen, hakmolen of iets dergelijks. Uiteraard kan je ook poeder kopen, maar de kwaliteit daarvan is meestal wat minder. Zeef na het malen de grootste vezels eruit, zodat je een fijn poeder overhoudt. Doe de poeders in een kom en meng ze goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje honing toe en kneed tot je een stijf deeg hebt. Daarvoor heb je niet het hele potje honing nodig. Rol er vervolgens kleine pillen van in de vorm die je leuk vindt. Je kunt ze vervolgens door droog poeder heen halen, zodat ze er mooi uitzien en niet aan elkaar kleven. Bewaar de pillen in een luchtdicht doosje in de koelkast. Gebruik er 1 tot 3 per dag bij keelpijn.

Meer informatie over Echte Tijm vind je hier. Meer informatie over Gember vind je hier. Bij een vastzittende hoest kun je deze verkoudsheidsbalsem proberen, en deze spicy vlierbloesemsiroop is zo lekker dat je er zelfs na je griep van blijft snoepen.

Heb je de keelpastilles gemaakt of heb je zelfs een eigen versie ontwikkeld? Vertel het hieronder!

Deel dit op
  • 71
    Gedeeld

Schrijf een reactie