De eindejaarsfeesten zijn bij uitstek de periode van de uitgebreide bacchanalen vol bijzondere gerechten, gangen en dranken. Vaak is het allemaal zo ontzettend lekker dat we onszelf helemaal te buiten gaan en veel te veel eten. Na de maaltijd hangen we met z’n allen achterover met een oververzadigd gevoel en dolgedraaide darmen. Kon je nu maar op een elegante manier een boer of scheet kwijt… Als je na zo’n uitgebreid diner je ingewanden weer in een blije stand wilt krijgen, sluit de maaltijd dan eens af met de onderstaande thee. Instant verlichting!

Wat heb je nodig?

  • 1 el Venkelzaad
  • 1 el sinaasappelschil
  • 1/2 Kaneelstokje (Ceylon)
  • 1 tl Anijs
  • 1 el Citroenmelisse
  • 2 el Goudsbloem
  • Mespuntje Lavendel

Aan de slag!

Doe de Venkel, sinaasappelschil, Kaneel en Anijs in een vijzel en kneus de kruiden. Hierdoor komt een heerlijke geur vrij en worden de smaakstoffen beter opgenomen in het water. Voeg vervolgens de Citroenmelisse, Goudsbloem en Lavendel toe. Bewaar het mengsel in een goed afgesloten potje. Als je een kopje kruidenthee wilt maken, vul dan een thee-ei of theezakje met een grote theelepel van het mengsel en hang het in een kop water waar de kook net vanaf is. Laat de thee 5-10 minuten afgedekt trekken. Zo verspreiden de smaken zich goed door het water en voorkom je dat de etherische oliën vervliegen. Geniet van de smaak én van een blije, rustige maag en darmen!

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *