RECEPT: Spijsverteringsthee

De eindejaarsfeesten zijn bij uitstek de periode van de uitgebreide bacchanalen vol bijzondere gerechten, gangen en dranken. Vaak is het allemaal zo ontzettend lekker dat we onszelf helemaal te buiten gaan en veel te veel eten. Na de maaltijd hangen we met z'n allen achterover met een oververzadigd gevoel en dolgedraaide darmen. Kon je nu maar op een elegante manier een boer of scheet kwijt... Als je na zo'n uitgebreid diner je ingewanden weer in een blije stand wilt krijgen, sluit de maaltijd dan eens af met de onderstaande spijsverteringsthee. Instant verlichting!

Wat heb je nodig?
  • 1 el Venkelzaad
  • 1 el sinaasappelschil
  • 1/2 Kaneelstokje (Ceylon)
  • 1 tl Anijs
  • 1 el Citroenmelisse
  • 2 el Goudsbloem
  • Mespuntje Lavendel
Aan de slag!

Doe de Venkel, sinaasappelschil, Kaneel en Anijs in een vijzel en kneus de kruiden. Hierdoor komt een heerlijke geur vrij en worden de smaakstoffen beter opgenomen in het water. Voeg vervolgens de Citroenmelisse, Goudsbloem en Lavendel toe. Bewaar het mengsel in een goed afgesloten potje. Als je een kopje spijsverteringsthee wilt maken, vul dan een thee-ei of theezakje met een grote theelepel van het mengsel en hang het in een kop water waar de kook net vanaf is (ideaal is 80 graden Celsius). Laat de thee 5-10 minuten afgedekt trekken. Zo verspreiden de smaken zich goed door het water en voorkom je dat de etherische oliën vervliegen. Geniet van de smaak én van een blije, rustige maag en darmen! En schenk dan ook eens aandacht aan het kopje waarin je je kruidenthee serveert. Geloof me, het maakt een enorm verschil!

Hoewel je deze kruidenthee warm kunt drinken, is het soms ook een slim idee om je kruiden te laten trekken in koud of lauwwarm water. Wil je weten waarom? Kijk dan eens in dit artikel.

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *